Header: Pressupostos participats

Pressupostos participats

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Comença el procés de revisió dels pressupostos participats dels barris de Girona

En les darreres setmanes s’ha iniciat la fase d’anàlisi documental amb la recollida de totes les propostes de millora fetes tant per entitats com per ciutadania des del 2013. L’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb la Universitat de Girona per abordar la reforma d’aquest projecte de forma pluridimensional

L’Ajuntament de Girona ha iniciat en les darreres setmanes el procés de revisió dels pressupostos participats dels barris de la ciutat. Tal com s’havia explicat després de finalitzar el procés del 2019, des del consistori es vol obrir una fase d’anàlisi i debat públic amb la ciutadania i les entitats per tal de reenfocar el projecte.

Una de les primeres actuacions que s’està portant a terme és la recopilació de totes les propostes de millora que s’han fet des del 2013 per tal d’analitzar-les i poder-les tenir en compte a l’hora revisar el procés. Aquestes propostes provenen tant de les reunions de la Comissió Mixta de Ciutat i del grup de treball per a la reforma del reglament dels pressupostos participats com de la ciutadania i les entitats en general.

En paral·lel, des de l’Ajuntament de Girona s’ha signat un conveni de col·laboració amb el Campus de Cohesió i Compromís Social de la Universitat de Girona (UdG) per treballar conjuntament el procés de reforma amb un enfoc pluridimensional i amb un equip de professionals provinents de diversos camps de coneixement. El Campus de Cohesió i Compromís Social de la UdG té entre els seus eixos d’interès les noves formes relacionals i participatives de governança i combinen la recerca acadèmica amb la transferència social.

Després d’aquestes dues primeres accions, el procés s’abordarà de manera participativa. Primer es realitzaran entrevistes a alguns actors clau i després s’obrirà la fase de debat, que s’articularà a través de dos tipus d’espais: unes taules de treball amb entitats, grups polítics i altres agents socials i una plataforma web de participació per a tota la ciutadania. 

A mesura que es vagin obrint les diferents fases del procés s’anirà informant la ciutadania per a què pugui tenir un paper actiu en el debat públic que tindrà lloc al voltant d’aquest tema i recollir les seves propostes de millora o de canvi. 

“El resultat de tot aquest procés ha de definir el nou escenari dels pressupostos participats de Girona per als propers anys. El model de participació actual necessita una reforma integral i cal que s’adapti a les noves necessitats i demandes de la societat. Per això, des de l’Ajuntament volem que la ciutadania i les entitats s’impliquin al màxim en aquest procés de revisió”, ha remarcat el regidor de Participació de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés. 

Pressupostos participats dels barris
Tornar