Header: Policia Municipal

Policia municipal

Policia Municipal de Girona

Policia Municipal de Girona

Cap de la policia:
Joan Jou Matamala

Adreça:
C. Bernat Bacià, 4
17001 - GIRONA

Telèfons:
092 
972 419 092 (des de fora de Girona)

Cita prèvia:
Cal demanar cita prèvia per a denúncies i gestions amb la policia municipal.

Web:
www.girona.cat/policia

Avisos i suggeriments:
Per avisos i suggeriments podeu utilitzar la Bústia d'Avisos de l'Ajuntament de Girona.

Xarxes: Policia municipal

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona denuncia públicament les conductes incíviques de vehicles mal aparcats sobre la vorera

El consistori ha posat en coneixement el cas de l’Isaac Padrós, una persona invident que va ser presumptament atropellada quan volia documentar la infracció d’un vehicle mal aparcat. Des del mes de gener, la Policia Municipal ha interposat 1.284 sancions econòmiques a vehicles per estacionar sobre la vorera o en els passos de vianants

El gironí Isaac Padrós va patir la setmana passada un presumpte atropellament quan es disposava a fotografiar la matrícula d’un vehicle mal estacionat que li impedia caminar amb normalitat per la vorera. Padrós, que és invident i té una discapacitat física motriu, va alertar el conductor del vehicle d’aquest impediment i, en veure que el conductor no li deixava pas, es va disposar a documentar la infracció. Va ser llavors quan el vehicle va accelerar i va impactar contra el seu genoll, fet que li ha suposat noves dificultats de mobilitat.  

Davant d’aquest fet, avui l’Ajuntament de Girona ha denunciat públicament en roda de premsa les conductes incíviques d’alguns conductors i conductores i ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania per garantir la mobilitat dels vianants. “Des del consistori treballem per crear consciència entre la ciutadania dels perjudicis que ocasiona en moltes persones el fet que s’aparquin malament els vehicles, especialment quan es fa sobre la vorera o en passos de vianants. Les persones que pateixen una discapacitat visual, com és el cas de l’Isaac, no poden preveure situacions de risc, i tant elles com les persones amb mobilitat reduïda tenen grans dificultats per circular per la ciutat si hi ha vehicles mal estacionats”, ha alertat la regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi, que també ha explicat que el consistori duu a terme accions divulgadores i sancionadores dirigides a la ciutadania per evitar conductes incíviques. 

En aquest sentit, a finals de setembre es va iniciar la campanya “Cotxe, aquí no aparquis”, que pretén conscienciar conductors i conductores de la importància d’estacionar correctament per no obstaculitzar el pas de les persones amb mobilitat reduïda, de les famílies amb cotxets o de la gent gran. Des de llavors, la Policia Municipal ha posat en un mes 174 denúncies a vehicles per estacionar sobre la vorera o en els passos de vianants, mentre que amb el que portem d’any, la xifra s’enfila fins a les 1.284 sancions econòmiques. 

També en el marc de la campanya, els agents cívics han posat 52 denúncies simbòliques amb l’objectiu de reforçar la tasca de la Policia i de fomentar la sensibilització sobre aquesta problemàtica. 

Per la seva banda, la regidora d’Habitatge i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Annabel Moya, ha demanat a tothom “ampliar la mirada i prendre consciència del perjudici que representen els vehicles mal aparcats per al desplaçament de persones amb mobilitat reduïda”, i ha condemnat enèrgicament el presumpte atropellament que va patir l’Isaac Padrós. “Hem de ser conscients que aquesta ciutat és per a tothom. Per tant, hem de posar per davant de tot la convivència i el respecte a les normes establertes. Tots hem de complir aquestes normes, però alhora ens cal fer un exercici d’empatia i ser conscients de què pot suposar per a determinades persones aparcar un vehicle malament damunt la vorera”, ha afirmat la regidora.

Tornar
— 35 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 35 de 158 resultats.