Header: Participació

Participació ciutadana

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Setmana Santa a Girona recupera la normalitat amb la desfilada dels Manaies i la processó de Divendres Sant com a actes principals

Aquest any, com a novetat, els passos de la processó canvien d’ubicació i s’exposaran el dia 15, des del migdia, a la pujada de Sant Feliu

Fotografia de la roda de premsa

La regidora de Ciutadania i Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Cedacers i Hervàs; el president de la Junta de Confraries de la Setmana Santa de Girona, David Fluriach, i el president de la Confraria de Jesús Crucificat – Manaies de Girona, Xavier Serra, han presentat aquest matí la programació d’actes de la Setmana Santa a Girona. Després de dos anys en els quals les entitats van haver d’adaptar els actes a les mesures sanitàries contra la pandèmia, es recupera la programació habitual en què destaca la processó de Divendres Sant i les desfilades dels Manaies en l’entrega i recollida del penó de l’entitat.

“Aquest any, la Setmana Santa serà de nou un retrobament. Des del Dimecres de Cendra, que va donar inici a la Quaresma, fins al Diumenge de Rams, passant per alguns actes de caràcter religiós, i acabant amb la Processó del Sant Enterrament, que comptarà amb els passos, manaies i vestes, i que serà presenciada i viscuda com a patrimoni cultural i religiós per milers de gironins, gironines i espectadors d’arreu. Gràcies a l’esforç de preparació i al treball de les confraries i entitats que s'hi senten vinculades i que fan que aquesta celebració es mantingui viva”, ha explicat la regidora de Ciutadania i Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Cedacers i Hervàs.

Els actes de la Setmana Santa començaran amb el pregó inaugural a càrrec de la periodista Míriam Díez Bosch aquest dijous, 7 d’abril, a les 19.30 h a la Casa de Cultura, i finalitzaran dissabte 16 amb el Concert de Banda a càrrec de La Lira de Vilafamés, qui també participarà en la processó de Divendres Sant per celebrar la 25a participació a la Setmana Santa de Girona.

Aquest any, els Manaies tornaran a desfilar pels carrers de Girona. La primera sortida la realitzaran el dimecres 13, a les 19.30 h des del Castrum de Sant Lluc, per fer l’entrega del penó al pendonista d’aquest any, Robert Xifre. La segona desfilada serà dos dies després, per fer la recollida de l’estendard i sumar-se, després, a la processó de Divendres Sant. 

Precisament divendres dia 15 se celebrarà l’acte principal de l’esdeveniment, amb la processó de Divendres Sant o del Sant Enterrament. Com cada any, a partir del migdia es podran visitar l’exposició de passos participants. Enguany, com a novetat, la mostra canvia d’ubicació i  es trasllada a la plaça de Sant Feliu. D’aquesta manera, la plaça de la Catedral i els seus voltants quedaran lliures per a la sortida de la processó a les 21 h.

La programació es completa amb cites tradicionals com el concert de música Sacra de dissabte, dia 9 d’abril, a l’església del Mercadal; la celebració del Diumenge de Rams a la Catedral de Girona, o l’Exposanta, que es podrà visitar des de divendres 8 d’abril i que incorpora alguna novetat com la descripció dels passos en Braille, per a les persones cegues, o visites especials per a persones amb discapacitats sensorials. 

Podeu consultar tots els actes de Setmana Santa a Girona 2022 al web municipal

Tríptic de la Setmana Santa
Tornar