Header: Participació

Participació ciutadana

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament adjudica les obres d’ampliació i reforma del local de l’associació de veïns de Torres de Taialà

Es reconvertirà l’edifici on actualment hi ha uns vestidors en desús per poder encabir-hi dues sales de reunions independents. Les actuacions es van escollir en el marc dels pressupostos participats 2016 i 2018.

L’Ajuntament de Girona ha adjudicat les obres de reforma i ampliació del local de l’associació de veïns de Torres de Taialà. Aquests treballs tenen per objecte la reconversió dels actuals vestidors  en dues sales independents que puguin ser utilitzades per a reunions de l’associació o altres entitats i grups. Amb aquestes obres s’executaran dues propostes escollides en les consultes dels pressupostos participats del barri dels anys 2016 i 2018: per un costat, l’ampliació del local i, per l’altre, la redistribució interior dels espais. El projecte licitat també inclou la substitució de la coberta de l’edifici i la millora de la il·luminació.

Els edificis sobre els quals s’actuarà es van construir els anys 1992 i 1993. Un d’ells mantindrà la seva funció actual de magatzem. L’altre, que actualment conté dos vestuaris en desús, serà el que s’ampliarà per encabir-hi la nova distribució: dues sales amb accessos tancats i independents d’uns 20 m² i un espai de pas per accedir a un nou bany adaptat.

Aquests últims anys hem millorat molts equipaments de proximitat, precisament per dinamitzar tant l’associacionisme com l’organització d’activitats a tots els barris de Girona i així descentralitzar les opcions d’oci i de trobada. Aquest espai de Torres de Taialà forma part d’aquesta línia, amb un projecte de reforma on hem volgut complir amb les demandes veïnals en tot moment perquè així puguin aprofitar-lo al màxim. Esperem que ben aviat el puguin gaudir”, ha explicat el regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí. 

Aprofitant aquesta reforma, s’enderrocarà un mur annex a l’edifici que tenia una funció únicament estètica i que s’havia convertit en un espai que generava problemes d’incivisme i molèsties al veïnat. També se substituirà l’actual coberta dels dos edificis i es renovaran les instal·lacions elèctriques, d’aigua i la lluminària. 

En el marc dels pressupostos participats 2016, la proposta d’ampliació i tancament d’aquest local va ser una de les propostes més votades del barri. Per complementar-ho, en els pressupostos participats del 2018, es va escollir la redistribució de l’interior de l’edifici. Amb aquesta actuació s’executaran a la vegada les dues propostes. 

Les obres s’han adjudicat a l’empresa Construccions Pere Miquel, SA, per un import de 45.464,09 euros (IVA inclòs) i tindran una durada aproximada de 4 mesos.

Tornar