Header: Participació

Participació ciutadana

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona inaugura la nova denominació de 16 carrers i 3 places del barri de Germans Sàbat 

L’acte ha comptat amb la projecció d’un documental que mostra la història que hi ha darrere de cada un dels noms proposats.

Imatge de l'acte

L’Ajuntament de Girona ha inaugurat avui la nova denominació de 16 carrers i 3 places de Germans Sàbat amb un acte a la plaça del barri. Els veïns i veïnes han rebut els números de porta corresponents als seus carrers. Fins ara aquests punts de la xarxa viària no tenien nom propi i estaven agrupats dins la nomenclatura de Grup Germans Sàbat. Ara, però, s’ha decidit comptar amb una denominació per a cada via arran d’una reivindicació veïnal i pels avantatges que suposa en l’ús de serveis com les urgències o la missatgeria. 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha participat en l’acte, juntament amb el regidor responsable del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés; el president de l’Associació de Veïns de Germans Sàbat, Jorge Rosales, i la directora del Centre Cívic Ter, Isabel López. A la inauguració també hi han assistit el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats; la regidora del barri de Germans Sàbat, Annabel Moya; la portaveu del grup municipal del PSC, Sílvia Paneque, i diferents representants d’entitats veïnals. 

Durant la celebració, s’ha projectat el documental Germans Sàbat. Sota la pell dels camins, dirigit per Jordi Manyà, que mostra la història que hi ha darrere de cada un dels noms proposats. El film va a càrrec de l’associació ConArte Internacional i compta amb la participació de diversos veïns i veïnes del barri i amb el suport del projecte Arts i Barris del consistori. Abans de la seva projecció, el director de l’Associació ConArte Internacional, Marc Francesc Camps, ha presentat el documental. 

L’elecció dels noms s’ha fet a partir d’un procés participatiu de recuperació de la memòria històrica del barri, liderat per l'Associació de Veïns de Germans Sàbat. Els noms escollits, i aprovats per la Comissió del Nomenclàtor de Girona, han estat els següents: la plaça de la Verge del Pi i la plaça del Capellà; i els carrers de Maria Prat i Colom, de Margarita Díaz Gimbernat, de les Botigueres, dels Perruquers, del Mig, del Camp de Futbol, de les Dones, de l’Autopista, del Pi, Petit, dels Mestres, del Dotze d’Agost, de les Monges Vedruna, de la Mutualitat, del Pou, i la pujada de la Font de Germans Sàbat. També s’ha perllongat la plaça dels Germans Sàbat, que ara engloba més habitatges. 

Tornar