Header: Participació

Participació ciutadana

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona organitza tres taules de treball amb la ciutadania i les entitats per definir el nou reglament dels pressupostos participats 

Tindran lloc durant els mesos de maig i juny, i les inscripcions estan obertes fins aquest divendres, dia 30 d'abril. Aquesta és la darrera fase del procés de revisió que va començar l’any passat amb la realització d’un informe de diagnosi i una recollida de propostes.

L’Ajuntament de Girona ha organitzat tres taules de treball virtuals, durant els mesos de maig i juny, per tal de definir el nou reglament dels pressupostos participats. Les trobades estan obertes a les associacions de veïns, a les entitats, a la ciutadania a títol individual i als grups polítics municipals. Les inscripcions es poden realitzar fins aquest divendres, dia 30 d’abril, enviant un correu a participacio@ajgirona.cat. Aquesta és la darrera fase de la revisió dels pressupostos participats, procés que va començar l’any passat amb l’objectiu de reformar el sistema vigent pel canvi produït a la societat en relació amb les polítiques de participació ciutadana.

“El debat parteix d'un treball previ a través del qual hem pogut recollir un seguit de propostes de canvi i millora. Algunes es repeteixen, però d’altres són contraposades. El repte d’aquests grups de treball serà aconseguir arribar a articular una proposta alternativa als pressupostos participats consensuant i pactant un model de futur. Per aquest motiu tornem a demanar la participació dels agents socials i de la ciutadania ara ja en la darrera fase del procés de reforma”, afirma el regidor responsable del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés.

"Replantegem els pressupostos participats amb l’objectiu de dissenyar i debatre conjuntament quin és el model que volem per a la nostra ciutat. Seguirem afavorint la participació de la ciutadania en el disseny i implementació de les polítiques i els projectes", assegura per la seva banda la regidora de Ciutadania i Dinamització del Territori, M. Àngels Cedacers.

Les taules virtuals es duran a terme els dies 6 de maig, 19 de maig i 2 de juny, de les 18 a les 20 h. Versaran sobre les conclusions extretes en les dues primeres parts del procés de revisió: l’informe de diagnosi realitzat pel catedràtic de Ciència Política, Quim Brugué, a partir de 39 entrevistes a actors clau dels pressupostos participats dels barris, i les propostes de millora recollides a través d’una plataforma web de participació, que va permetre obrir el debat i rebre 57 propostes, 33 de les quals feien referència a la reforma dels pressupostos participats.

En la primera sessió es debatrà sobre el model de pressupostos participats a Girona, de barri o de ciutat, i es buscarà aprofundir en aquesta dimensió substantiva. La segona sessió abordarà els principals aspectes operatius dels pressupostos participats, partint del model que s’hagi definit en la reunió anterior, i amb la finalitat de millorar la implementació del sistema que s’ha aplicat en les edicions passades. La tercera i última sessió serà de caràcter conclusiu, en què es presentaran els consensos aconseguits i els dissensos encara existents, tot apuntant les principals estratègies de canvi proposades perquè puguin ser plasmades en el nou reglament.

Pel que fa als agents participants, es busca que hi hagi un nombre de persones ric i divers, però alhora restringit al format del grup de treball, i que aquestes persones siguin les mateixes a les tres sessions per facilitar el vincle i permetre un debat més profund. Les entitats i les persones que estiguin interessades a participar, poden enviar un correu electrònic a l’adreça participacio@ajgirona.cat

Més informació
Tornar