Header: Participació

Participació ciutadana

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’alcaldessa de Girona presentarà demà el llibre “El barri de Pedret”, editat per l’Ajuntament de Girona

L’acte tindrà lloc el dia 14 d’abril, a les 18 h, al Centre Cívic Pedret.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presentarà demà a la tarda, dia 14 d’abril, a les 18 h al Centre Cívic Pedret, el llibre El barri de Pedret. Dels orígens al final de l’edat mitjana, editat pel consistori. A l’acte hi participaran també el cap del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions de l’Ajuntament de Girona, Joan Boadas, i els autors del llibre, Pere Freixas, Josep M. Nolla, Jordi Sagrera i Eduard Canal.

La publicació detalla l’evolució del barri de Pedret des dels orígens del territori fins a l’edat mitjana. A través de l’anàlisi de centenars de documents i del coneixement acumulat per part dels autors al llarg dels darrers trenta anys, el llibre aprofundeix sobre l’indret que durant segles va constituir la porta d’entrada a la part emmurallada de Girona i sense el qual no es podria entendre la ciutat actual.

Es tracta del tretzè volum d’una col·lecció que s’endinsa en el passat de Girona des del seu moment fundacional fins al primer quart del segle XVIII. En publicacions anteriors, Josep M. Nolla, Jordi Sagrera, Eduard Canal i també Josep Canal havien escrit sobre la ciutat romana, l’època de Carlemany, la ciutat altmedieval, baixmedieval i moderna, el call jueu, els primers anys del segle XVIII i sobre l’Areny de Girona com un dels sectors clau per explicar el desenvolupament gironí i la seva contribució a la formació del cor econòmic de la ciutat entre els segles XI i XV.

Cartell
Tornar