Header: Oficina Municipal d'Habitatge (OMH)

Oficina Municipal d'Habitatge (OMH)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona crea l’Oficina de Rehabilitació Municipal en matèria d’habitatge

El nou servei té com a objectiu facilitar la gestió dels ajuts i de la prestació de serveis en l’àmbit de la rehabilitació residencial. L’oficina neix fruit del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Girona i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya

L’Ajuntament de Girona i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya han signat un conveni de col·laboració per a la creació de l’Oficina de Rehabilitació Municipal, un nou servei que neix amb l’objectiu de coordinar, informar, assessorar i facilitar la gestió dels ajuts i la prestació de serveis en matèria de rehabilitació residencial a la ciutat. L’acord s’emmarca en el pla de recuperació, transformació i resiliència per fer front a la crisi derivada de la COVID-19. Aquest nou servei s’ubicarà dins de l’Oficina per la Sostenibilitat –ubicada al número 4 del carrer dels Ciutadans- inaugurada la setmana passada.

En concret, la nova oficina s’encarregarà del programa d’ajuts per a les actuacions de rehabilitació de millora de l’eficiència energètica pel que fa a edificis de tipologia residencial col·lectiva, incloent-hi els seus habitatges i els habitatges unifamiliars, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i de les corresponents convocatòries de subvencions que aprovi l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. D’altra banda, des d’aquest servei també es gestionarà el programa d’ajuts a les actuacions de millora de l’eficiència energètica en habitatges, així com l’elaboració del llibre de l’edifici existent per a la rehabilitació i la redacció de projectes de rehabilitació.

Segons el vicealcalde de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, “des de l’Ajuntament de Girona continuem fent passos molt importants per impulsar les ajudes en l’habitatge per a les gironines i els gironins”, i sosté que “tenim un compromís amb la ciutadania i creiem necessari donar un impuls en l’àmbit de l’habitatge”. Per la seva banda, la regidora d’Habitatge del consistori, Annabel Moya, ha subratllat que “estem donant resposta a l’emergència residencial en un context de crisi, posant en marxa polítiques valentes per garantir els drets més elementals com el dret a l’habitatge i l’accés als subministraments bàsics a totes les persones”.

Finançament

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya finançarà part de la despesa originada per la col·laboració duta a terme per l’Oficina de Rehabilitació Municipal, a través d’una aportació fixa inicial de 30.000 euros, i mitjançant la concessió d’una subvenció a càrrec de l’instrument financer Next Generation EU, en funció del nombre d’habitatges rehabilitats del programa d’ajut a les actuacions de rehabilitació. Paral·lelament, el conveni també habilita el reconeixement d’una subvenció per un import de 400 euros per cada habitatge que es rehabiliti de forma efectiva.

Tornar