Header: Oficina Municipal d'Habitatge (OMH)

Oficina Municipal d'Habitatge (OMH)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona impulsa el programa Reallotgem per a persones en situació extrema que han perdut l’habitatge

La iniciativa, fruit d’un conveni amb l’Agència de l’Habitatge, permetrà reallotjar 20 famílies que actualment estan en allotjaments temporals i 22 més que estan a l’espera de valoració

L’Ajuntament de Girona cercarà una alternativa habitacional a través del programa Reallotgem per a persones i famílies en situació extrema de necessitat en matèria d'habitatge, una iniciativa promoguda a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Es tracta de famílies i persones en situació d’emergència econòmica i social, que han obtingut la proposta favorable d’adjudicació d’habitatge per part de la mesa d’emergència i que estan pendents de reallotjament.

Actualment, l’Ajuntament de Girona està donant resposta a 20 famílies que han perdut el seu habitatge i que estan en aquesta situació extrema reubicant-les en allotjaments temporals. Però ara, gràcies al programa Reallotgem, poden optar a un habitatge de forma estable durant almenys 5 anys. A banda d’aquests 20 casos, cal tenir en compte que també hi ha 22 famílies que estan a l’espera de valoració i que requeriran aquesta assistència per la situació d’emergència social i econòmica que viuen.

“Gràcies a aquesta iniciativa, les famílies que estan en una situació extrema que han perdut l’habitatge passaran de tenir un allotjament provisional a un de definitiu, ja que se’ls ofereix un contracte de 5 anys”, ha assegurat la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Girona, Annabel Moya. “Durant aquest temps poden remuntar, reconstruir el seu projecte de vida i refer-se de l’impacte que suposa perdre l’habitatge”, ha dit Moya, qui ha destacat que “es tracta d’un gran impacte emocional i psicològic, sobretot pels infants”. “Des del govern de Girona no pararem de pedalar per posar en marxa mecanismes i iniciatives que ajudin famílies, gent gran i jovent, que estan patint l’emergència habitacional”, ha conclòs la regidora.

Es tracta d’un programa innovador, ja que la Generalitat de Catalunya garanteix el pagament del lloguer a les persones propietàries i un pagament per avançat de 18 mesos. Pel que fa a les persones allotjades, pagaran entre un 10% i un 18% del preu del lloguer, en funció dels seus ingressos, segons es recull en la llei 24/2015. L’import màxim de la renda mensual dels contractes de lloguer s’ajustarà als límits establerts per la Llei 11/2020, del 18 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendament d'habitatges.

L’Ajuntament de Girona s’encarrega de captar els habitatges i, a canvi, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya compensarà les gestions fent una aportació per habitatge captat i incorporat al programa.

Tornar