Header: Oficina per la Sostenibilitat

Oficina per la Sostenibilitat

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona aprova la creació de la societat pública CATSA per la gestió directa del servei d’aigües

El ple ha aprovat la constitució de Cicle de l’Aigua del Ter, SA (CATSA), la societat supramunicipal que s’encarregarà del servei d’abastament i distribució de l’aigua potable i el sanejament

El Ple de l’Ajuntament de Girona ha aprovat definitivament la creació de la societat supramunicipal Cicle de l’Aigua del Ter SA (CATSA), que serà la que assumirà les competències en el servei d’abastament i distribució del servei d’aigua potable i del sanejament. Aquesta societat pública estarà formada pels ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter i farà la gestió directa del servei.

A més, el Ple també ha aprovat definitivament l’ordenança reguladora de la prestació del servei d’abastament i distribució de l’aigua potable. Els dos punts s’han aprovat per majoria absoluta amb el suport dels dos grups de govern (JXCAT-Junts i Esquerra Republicana de Catalunya-AM), Guanyem Girona, PSC-CP i el regidor no adscrit; i el vot en contra de C’s. D’altra banda, el Ple també ha aprovat iniciar l’expedient per a la determinació dels danys i perjudicis generats a l’Ajuntament de Girona per part de l’entitat Girona SA, en el marc de la gestió i explotació del servei d’abastament d’aigua potable per part d’Aigües de Girona, Salt i Sarrià. Aquests danys generats a l’Ajuntament de Girona s’estimen per valor de 13.235.975,53 euros.

Informació sobre el pagament de les factures

L’aprovació d’aquest nou sistema de gestió del servei d’abastament i distribució d’aigua potable a la ciutat comportarà un seguit de canvis en el pagament de la factura de l’aigua i de les taxes municipals d’escombraries i de clavegueram. Aquests canvis s’aniran aplicant entre el darrer trimestre del 2022 i el primer trimestre del 2023, i en cap cas afectaran el preu que es paga pel servei.

En les properes setmanes, els veïns i veïnes de la ciutat rebran l’última facturació de l’aigua de mans d’Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter (AGISSA). La facturació no correspondrà a un trimestre sencer, sinó a la part proporcional fins al 23 d’octubre, data en la qual l’empresa mixta va deixar de donar el servei. L’altra part de la factura de l’aigua s’emetrà des de la nova empresa pública supramunicipal Cicle de l’Aigua del Ter, que s’ha aprovat definitivament aquest divendres en el Ple extraordinari del consistori gironí. També caldrà el vistiplau del plenari dels ajuntaments de Salt i de Sarrià de Ter.

Una altra de les novetats en l'última facturació que emetrà AGISSA serà que no s’hi incorporarà la taxa d’escombraries ni la de clavegueram, corresponent al quart trimestre de l’exercici 2022. Aquests imports seran recaptats directament per l’Ajuntament de Girona durant aquest darrer trimestre de l’exercici i es cobraran de forma separada a la factura de l’aigua. A partir de l’exercici del 2023, el cobrament de la taxa d’escombraries es portarà a terme directament per l’Ajuntament, en els terminis que s’aprovin en el calendari del contribuent; i la taxa de clavegueram la cobrarà Cicle de l’Aigua del Ter.  

Tornar