Header: Oficina per la Sostenibilitat

Oficina per la Sostenibilitat

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Comença la instal·lació de plaques solars al Mercat del Lleó

S’estima que els 288 panells que es col·locaran a la coberta de l’edifici produeixin anualment 148.477 kWh d’electricitat

Al Mercat del Lleó s'instal·laran plaques solars.

L’Ajuntament de Girona ha començat aquesta setmana les obres d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta del Mercat del Lleó. L’objectiu és que l’equipament pugui autoproduir part de l’electricitat que consumeix i així avançar cap a un model energètic més sostenible i respectuós amb el medi ambient. Amb mesures com aquestes també es pretén aconseguir una reducció de la dependència energètica. 
 
“En l’actual context de crisi energètica i en la lluita contra el canvi climàtic és important tenir operatives altres fonts de subministrament. La instal·lació de les plaques fotovoltaiques respon a la voluntat del govern de continuar apostant per les energies renovables i la disminució de les emissions de CO2 a l'atmosfera, al mateix temps que s'aconsegueix una producció local de l'energia que l'Ajuntament pot autogestionar”, afirma el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí. 
 
La instal·lació de plaques solars planteja una manera de generar energia neta amb un impacte ambiental mínim. En concret, s’instal·laran 288 panells a la coberta inclinada de l’edifici del Mercat del Lleó, la qual té una superfície útil aproximada de 1.387 m2 . La instal·lació estarà connectada a la xarxa interior de  l’edifici, per a l’autoconsum individual, i l’energia restant s’injectarà a la xarxa pública. S’estima que el conjunt de totes les plaques produeixin anualment 148.477 kWh d’electricitat  i que es redueixin 38.960 kg de CO2 a l’any.
 
Les obres tenen un cost de 96.206 euros (IVA inclòs) i van a càrrec d’Aeronaval de Construcciones e Instalaciones SA (ACISA); empresa que també s’encarregarà del manteniment de les plaques per un import de 5.851,29 euros (IVA inclòs). En total, el contracte ascendeix a 102.057,29 euros (IVA inclòs) i té una durada de 3 anys i 11 setmanes.

Tornar