Header: Oficina per la Sostenibilitat

Oficina per la Sostenibilitat

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona programa aquest dissabte un nou taller d’obediència canina a l’espai d’esbarjo de gossos de Mas Ramada 

La sessió forma part d’un conjunt d’activitats gratuïtes i  obertes a tota la ciutadania per fomentar un ús adequat d’aquests indrets.

L’Ajuntament de Girona segueix dinamitzant els espais d’esbarjo de gossos de la ciutat amb l’organització de tallers d’obediència canina gratuïts i oberts a tota la ciutadania. En el marc d’aquest programa anual, el pròxim dissabte, dia 12 de març, a les 12 h, hi haurà una nova sessió a l’espai per a gossos de Mas Ramada, a l’encreuament entre el carrer del Barranc, el carrer del Camp de la Plana i el Grup Vila-roja. En aquesta ocasió, el taller se centrarà en explicar l’ús correcte de les instal·lacions.

L’objectiu d’aquestes sessions és doble. Per una banda, serveixen per donar pautes i recomanacions a les persones propietàries de gossos per tal de millorar les aptituds de les seves mascotes. Per l’altra, els tallers s’enfoquen a ensenyar com cal utilitzar els espais d’esbarjo i itineraris recomanats i afavorir així una bona convivència entre les persones usuàries d’aquestes zones.

Els tallers són gratuïts i són impartits per educadors i educadores de l’empresa Teràpies Canines. Se celebren un dissabte al mes, cadascun en un espai d’esbarjo i amb una temàtica concreta diferent. De moment ja se n’han fet dos sobre ordres bàsiques i un sobre l’ús correcte dels espais d’esbarjo de gossos a Mas Masó. L’activitat s’allargarà fins al novembre, amb sessions d’educació per a cadells, iniciació al passeig, modificació de conductes de gossos reactius o funcionament i beneficis dels jocs canins. Fins ara, les sessions realitzades han tingut molt bona acollida per part de la ciutadania i una gran assistència de públic.

A la ciutat de Girona hi ha cinc espais tancats i condicionats perquè els gossos puguin jugar sense anar lligats: dos se situen al parc de la Devesa, un al parc del Migdia, un altre a Mas Ramada i, finalment, un cinquè a Mas Masó. Les zones d’esbarjo compten amb elements especialment pensats per als animals, com fonts-abeuradors, jocs, papereres, etc. A banda d’aquests, l’Ajuntament també ha ideat itineraris canins recomanats, és a dir, rutes de passeig on no és necessari que els animals vagin lligats. 

Per a més informació sobre aquests espais i també sobre els tallers podeu consultar la pàgina de Sostenibilitat del web de l’Ajuntament de Girona. 

Tornar