Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona disposarà d'una guia turística en xinès elaborada per alumnes de l'Escola La Salle

La publicació es pot consultar al web de Turisme de l'Ajuntament de forma gratuïta.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, van fer la recepció simbòlica , divendres 1 de desembre a la tarda, d’una guia turística en xinès elaborada per alumnes de l’Escola La Salle de la ciutat. Per part de La Salle hi van assistir el director, Joaquim Mataró; la professora de xinès, Hong Haifeng, i part de les alumnes que la van elaborar. 

Tant el centre com les autores del material -Helena Busquet, Nora Estebanell, Roser Gascons, Laura Martínez, Blanca Mataró i Mireia Tarrida- han volgut posar a disposar de l’Ajuntament la publicació. La guia es va elaborar com a projecte de l’assignatura FAIG (Aprenentatge i Servei) de 4t d’ESO del centre educatiu La Salle (actualment les estudiants fan segon de batxillerat). 

“En nom de l’Ajuntament, felicito a tot l’equip d’alumnes i a l’escola pel treball realitzat i per la qualitat que té. Aquesta guia està pensada com una eina amb un doble objectiu: per una banda, facilitar informació als turistes xinesos que visiten la nostra destinació, i, per l’altra, oferir aquesta mateixa informació a les famílies xineses que viuen a la ciutat com a element de cohesió ja que molts cops, per les diferències idiomàtiques, no tenen prou coneixement del nostre territori”, va subratllar l’alcaldessa Marta Madrenas. 

La guia està disponible a partir d’avui mateix al web de Turisme de l’Ajuntament de Girona (www.girona.cat/turisme) de forma gratuïta per tal que la pugui consultar tothom qui ho necessiti, especialment els turistes d’origen xinès que vulguin visitar la ciutat. Es tracta d’un material inèdit, ja que actualment Girona no disposa de documents turístics editats en xinès, i inclou tant informació d’interès de la ciutat com del conjunt del territori català amb dades d’esdeveniments, gastronomia, cultura i tradicions. 

Els turistes de procedència xinesa estan creixent en els darrers anys a Girona. Una dada que ho corrobora són les enquestes registrades a l’oficina de turisme per part dels turistes xinesos, que han incrementat més d’un 70% de l’any 2014 al 2017. “El lliurament d’aquesta guia turística, i tenir-la a disposició de la ciutat i dels seus visitants d’origen xinès, contribueix a donar-la a conèixer a aquest mercat i a potenciar la projecció de Girona al mercat asiàtic”, ha assenyalat la regidora Glòria Plana Yanes. En la mateixa línia, la regidora Isabel Muradàs destaca que “la guia que les alumnes de La Salle han confeccionat és una mostra del treball que s’està fent en l’àmbit de Girona ciutat educadora, i un exemple de que la ciutadania, des de la pròpia escola, posa en valor la ciutat per mostrar-la als seus visitants”. 

L’acte de lliurament de la guia turística en xinès s’ha fet en el marc de la segona edició de la Setmana de la Ciutat Educadora que impulsa l’Ajuntament de Girona. En aquest sentit, i amb la voluntat d’anar incorporant la filosofia de ciutat educadora als diferents àmbits de treball del consistori i tenint en compte la rellevància del turisme els darrers anys a la ciutat, l’Ajuntament s’ha adherit a la xarxa Ciutat Educadora i Turisme Responsable. La xarxa s’ha creat en el marc de la Red Estatal de Ciudades Educadoras (RECE) i està integrada actualment per setze ciutats de l’Estat. 

Nota: Imatge de la presentació. D’esquerra a dreta, Roser Gascons, Mireia Tarrida, Blanca Mataró, Helena Busquet, Nora Estebanell, Marta Madrenas, Glòria Plana Yanes, Hong Haifeng, Yanping Huó–directora general de l’Institut de Llengua i Cultura Xinesa de Girona que ha col·laborat en l’edició de la guia- i Joaquim Mataró. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.