Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona ofereix un centenar de propostes culturals per al primer semestre del 2018

Un cicle de recitals de poesia que obrirà la "España ingobernable" d'Alberto San Juan és una de les principals novetats de la programació del Teatre Municipal.
Manolo García, Martha Reeves, l'orquestra Philharmonia de Londres, el "Rèquiem" d'Albert Guinovart, The Real Group i Rozalén són els caps de cartell de l'Auditori de Girona de gener a juny.

El primer semestre del 2018 estarà farcit de propostes culturals a la ciutat de Girona i s’oferiran més d’un centenar d’activitats diverses. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, han presentat aquest matí la programació de gener a juny de l’any vinent del Teatre Municipal de Girona, l’Auditori de Girona i l’Espai Marfà. També han participat a la presentació el director del Teatre, Jep Sánchez; el programador de música moderna de l’Auditori, Natxo Morera de la Vall; el programador de música clàssica de l’Auditori, Víctor García de Gomar, i el programador de l’Espai Marfà, Aniol Casadevall.

L’alcaldessa Marta Madrenas ha subratllat que “Girona és una ciutat culturalment madura i solvent”, un fet que ha remarcat que “no és una casualitat” ja que “amb el temps i els esforços de tothom hem aconseguit un públic culturalment madur”. “Hi ha tant propostes per a nadons com per a adults, propostes tant de talent emergent com de talent consolidat i reconegut, propostes d’artistes del territori i d’internacionals. I és que la programació cultural a Girona no es queda només amb paraules i adjectius, sinó que es reflecteix en fets”, ha afirmat.

Una de les principals novetats de la programació del Teatre Municipal és l’oferta d’un cicle de recitals de poesia que es farà cada dijous del mes de febrer al Saló de Descans. L’actor Alberto San Juan obrirà el cicle amb l’obra España ingobernable, que precedirà una sèrie de recitals on es farà tribut a Vicent Andrés Estellés, a Montserrat Roig i a Robert Schumann.

El Teatre Municipal acollirà també grans obres de teatre de text, com una versió de Calígula, d’Albert Camus, dirigida per Mario Gas i interpretada per Pablo Derqui; Bodas de sangre, de Federico García Lorca, dirigida per Oriol Broggi i interpretada per Nora Navas i Clara Segura, entre d’altres; Moby Dick, amb Josep Maria Pou, o Frankenstein, amb un repartiment que compta amb Joel Joan i Àngel Llàcer. En dansa, cal destacar que enguany es podrà veure la primera producció de la companyia Producció Nacional de Dansa, que vindrà a Girona a presentar L’estol i Many. Els musicals tindran el seu espai en aquesta programació també amb l’estrena d’A bit of Broadway, produït per l’Escola de Música Moderna de Girona en col•laboració amb el centre de formació teatral El Galliner i l’escola de dansa Nou Espiral de Salt.

Cal posar èmfasi també en l’oferta per al públic infantil, familiar i juvenil del Teatre Municipal. De gener a juny, s’han programat diversos tallers familiars i, a més, es podran veure quatre espectacles pensats per gaudir en família: En Jan Totlifan; Maure, el dinosaure; Troppe Arie, i Cösmix. A banda de la campanya de teatre escolar, els adolescents trobaran el seu espai per anar al teatre amb la proposta Píndoles, de microteatre fora del teatre –a Girona es farà una obra a sota l’escenari, una obra al Saló de Descans i una altra obra al guarda-roba- i l’obra Paradise, protagonitzada per alguns dels actors de la sèrie televisiva Merlí, com Albert Baró, Elisabet Casanovas i Adrian Grösser. “Volem apropar la cultura als més joves i, per això, es fa un 50% de descompte en el preu de l’entrada dels espectacles del Teatre i de l’Auditori dels ciutadans de 3 a 15 anys que vinguin acompanyats d’un adult”, ha explicat el regidor Carles Ribas.

L’Auditori de Girona serà l’escenari, una temporada més, de les actuacions de caps de cartell nacionals i internacionals. La presentació del nou disc de Manolo García –que després d’exhaurir les entrades del primer concert farà una segona actuació a Girona el 7 d’abril-; l’actuació d’una de les dives del soul i la Motown, Martha Reeves; el concert de The Real Group, una de les formacions capdavanteres en música coral, o Rozalén, un dels principals noms de l’escena estatal dels últims anys, seran les principals propostes que cal destacar en l’àmbit de la música moderna. També cal posar èmfasi en el fet que l’Auditori apostarà, un cop més, per donar un espai de sortida al talent local i, en aquest sentit, es podrà veure en directe Xavier Calvet, David Mauricio i Bigblack Rhino.

Pel que fa a música clàssica, cal ressaltar que es podrà veure a Girona una oferta diversa que presenta grans noms al costat d’artistes emergents. El conveni amb Ibercamera possibilitarà que una de les orquestres més grans del món, la Philharmonia de Londres, vingui a Girona l’11 de març, i que actuïn a la Sala Montsalvatge l’Orquestra Nacional d’Hongria o la Filharmònica de Copenhague. Una altra de les dates assenyalades en el calendari és l’estrena del Rèquiem d’Albert Guinovart el 27 de gener, que serà interpretat per dos talents catalans joves com són Marta Mathéu i Josep Ramon Olivé. També es podran veure a Girona projectes exclusius com el Trio Wanderer o Valentina Lisitsa, que actuarà amb la GIOrquestra, i formacions locals com la pròpia GIO, l’Orquestra de Girona o la Cobla Ciutat de Girona.

Els espectacles familiars guanyen espai també a l’Auditori, que aquesta temporada oferirà el concert per a nadons Hits; l’espectacle Imaginem Shostakovich, de la Banda de Grau Professional del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, i la presentació del nou treball de la formació Rolf & Flor.

L’Espai Marfà es configura cada cop més com un centre de suport a la creació musical, en el qual destacar el programa d’acompanyament artístic, amb un ampli programa d’activitats de formació i divulgació. Pel que fa a les activitats de desenvolupament professional, destaquen una trobada amb el director artístic de la Fira Mediterrània, la presentació de les subvencions Kreas 2018, una xerrada sobre els drets d’autor i una xerrada sobre comunicació i xarxes socials aplicades a projectes musicals.

En l’àmbit creatiu i de pràctica musical, destaquen tallers de veu, harmònica, gralla, cant i percussió afrocubana o un curs de tècniques narratives per a lletristes. Pel que fa a la divulgació musical, cal ressaltar un any més les “Sessions LP”, un cicle d’audicions comentades d’àlbums clàssics del rock, on de gener a juny Guillamino comentarà l’àlbum Dummy, de Portishead; Gaspar comentarà l’àlbum Songs in the key of live, d’Stevie Wonder, i Genís Bou comentarà Catch a fire, de Bob Marley. El Buc Obert, el 360FEST, el TBP Girona Live 2 o el Viu21Música són altres de les activitats musicals que s’organitzen des de l’Espai Marfà.

“Cal posar en valor un element molt important de la política cultural que s’està portant a terme des de l’Ajuntament i és que es treballa tant la creació i la formació com l’exhibició, elements que representen molt bé l’Espai Marfà, per una banda, i l’Auditori, per l’altra”, ha remarcat el regidor Carles Ribas, que ha afegit també que “el necessari equilibri de la col•laboració pública i privada permet que arribem a tots els gèneres i que tots els gèneres estiguin a l’Auditori”. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.