Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona aposta per la inserció laboral del col·lectiu de majors de 30 anys i reedita el programa 30Plus

L'any passat van participar en la iniciativa 60 persones, que van formalitzar contractes de treball en 37 empreses de Girona i l'àrea urbana. En aquesta segona edició es podran beneficiar del projecte un total de 40 persones.

L’Ajuntament de Girona manté per l’aposta per la inserció laboral del col·lectiu de persones de més de 30 anys. El Servei Municipal d’Ocupació gestionarà per segon any consecutiu el programa 30Plus, que té com a objectiu inserir al mercat de treball persones en situació d’atur, preferentment d’entre 30 i 45 anys i baix nivell formatiu.

El programa 30lus és una iniciativa innovadora creada pel Servei d’Ocupació de Catalunya a través de la qual les persones que hi participen reben actuacions ocupacionals diverses com orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació; adquisició de competències i/o formació vinculada al contracte de treball, i experiència professional mitjançant un contracte laboral.

La precarietat i l'excessiva rotació laboral ja no afecta únicament les persones joves, perquè els contractes de dies o setmanes s'han generalitzat i també afecten de manera similar els treballadors de 30 anys i més. En aquest sentit, el programa 30Plus pretén incidir en la qualitat de l’ocupació, donant suport a la contractació mínima de 6 mesos i regulant una subvenció que pot abastar fins a 9 mesos de la contractació, amb l’objectiu que les persones desocupades que hi participin s’insereixin definitivament en el mercat de treball.

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme i d’Ocupació, Glòria Plana Yanes, ha destacat “la importància d’actuacions innovadores com aquesta, que tenen com a punt de partida les necessitats reals de l’empresa i que posen l’accent en incentivar la demanda en el mercat de treball”.

El programa té una durada de 16 mesos, compta amb una dotació pressupostària de 176.000 € i se’n podran beneficiar un total de 40 persones en situació d’atur, la qual cosa es tradueix en un contracte subvencionat per a cadascuna d’elles. La subvenció que poden sol·licitar les empreses per poder-les contractar equival al salari mínim interprofessional i és de 707,70 euros/mes per jornada completa. En cas de jornades parcials, se subvencionarà la part proporcional. La data màxima que tenen les empreses per subscriure contractes serà l’1 de juliol de 2018.

Durant l’edició del 2016 van participar en el programa un total de 60 persones, 16 homes i 44 dones, que han formalitzat contractes de treball en 37 empreses de la ciutat de Girona i la seva àrea urbana. Els sectors econòmics que més han contractat persones beneficiàries del programa han estat els serveis, amb un 62% de les contractacions; el comerç, amb un 23%, i la indústria, amb un 15% del total dels contractes realitzats.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal en el marc del Programa 30 Plus, regulat per l’Ordre TSF/284/2016, de 24 d'octubre. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.