Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona restaurarà els talussos del canal d'aigua que envolta els jardins de la Devesa

L'objectiu és estabilitzar i revegetar aquest espai a partir de la instal·lació de rotlles de gabions submergits i rotlles de fibra de coco vegetats al perímetre del rec.

L’Ajuntament de Girona ha començat avui la restauració dels talussos del canal d’aigua que envolta els jardins de la Devesa. Es preveu que demà mateix ja finalitzin les tasques en aquest espai, que s’ubiquen sobretot a l’entrada nord dels jardins des de la plaça de les Botxes.

Les actuacions tenen com a objectiu l’estabilització dels talussos del perímetre del rec, que històricament s’ha fet amb estaques de fusta. Des de l’Ajuntament es farà una prova pilot en aquest espai amb 30 metres lineals d’una solució de bioenginyeria que consisteix en la instal·lació de rotlles de gabions submergits i rotlles de fibra de coco vegetats. A més, es sanejaran també les estaques existents.

Les espècies de planta seleccionades incorporades als rotlles són helòfits propis de zones inundables amb un potent sistema d’arrels o rizomes que permeten l’expansió subterrània per acabar substituint la fibra biodegradable de coco. Les espècies que s’han escollit estan pensades per buscar un equilibri entre l’estructura, la introducció de biodiversitat i la integració paisatgística.

Els jardins de la Devesa de Girona, de caire francès de finals de segle XIX, estan envoltats per un canal amb una circulació constant d’aigua provinent de la séquia Monar. Aquesta captació, situada a l’alçada de l’escola d’Hostaleria, transcorre soterrada fins a desguassar al canal de Camp de Mart. Aquest canal torna a quedar soterrat al passeig de la Sardana fins al canal perimetral dels jardins. Aquesta circulació desguassa finalment a les comportes de la zona del Rellotge i a la plaça de les Botxes (zona que a l’estiu s’aprofita per regar els arbres de l’illa de plàtans a l’oest de l’Hotel Inform). El Pla especial de la Devesa, aprovat inicialment el 13 de novembre, recull la restauració de tot l’àmbit dels jardins de la Devesa. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.