Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona substituirà els arbres d'espècies exòtiques invasores per exemplars d'espècies autòctones

Aquest mes de novembre s'ha iniciat el tractament amb herbicida en les unitats que es preveu canviar durant el proper mes de febrer.

L’Ajuntament de Girona té previst substituir en els propers mesos els arbres d’espècies exòtiques invasores per exemplars d’espècies autòctones. Fruit de l’estudi de la flora exòtica invasora a la ciutat de Girona, des del consistori s’han establert les actuacions a seguir en els propers anys amb l’objectiu d’aturar la proliferació d’espècies invasores a l’arbrat ornamental de carrers i parcs de la ciutat. 

Concretament, el Pla d’actuacions per a la gestió de la flora exòtica invasora a la ciutat de Girona preveu l’eliminació d’espècies exòtiques invasores a 5 anys vista amb objectius factibles i amb efectes evidents sobre els hàbitats més sensibles. En aquest sentit, l’àmbit d’actuació és principalment l’arbrat ornamental situat a menys de 250 metres dels ambients de ribera altament vulnerables. 

En el pla, que té un pressupost global d’uns 110.000 euros, es prioritzen les espècies d’arbres com Ailanthus altissima, Acer negundo, Gleditsia tricanthos, Broussonetia papyrifera o les gespes de Pennisetum villosum. Aquest primer any s’eliminaran 203 exemplars d’espècies exòtiques invasores. 

El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Girona, Narcís Sastre, l’objectiu és “anar revitalitzant els ecosistemes propis dels àmbits de ribera mitjançant espècies pròpies i substituir aquelles al·lòctones i invasores més lesives cap al medi”. 

Aquest mes de novembre s’ha portat a terme la primera fase del tractament localitzat amb herbicida a l’arbrat de carrers i de parcs propers als rius per tal que durant el mes de febrer se’n faci la substitució per espècies autòctones. Concretament, s’ha actuat a les zones de l’aparcament de la Copa, el carrer d’Emili Grahit (passada la plaça dels Països Catalans), el parc de Vista Alegre, a la zona del Pavelló Municipal Girona – Fontajau, al voltant del camp de futbol de Pont Major, al parc de Domeny i als jardins de la Infància. 

Durant el mes de febrer es preveu talar i retirar els exemplars als quals s’ha injectat herbicida ara per tal de poder fer replantament amb espècies autòctones adaptades al clima de la ciutat durant el mes de març. Els exemplars que es plantaran tindran característiques similars a les espècies eliminades però no tindran afectacions negatives al medi. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.