Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

El MOT 2018 es dedicarà a la literatura vinculada al compromís

El periodista, filòsof i escriptor Josep Ramoneda és el comissari de la cinquena edició del festival, que es portarà a terme del 15 al 17 de març a Girona i del 22 al 24 de març a Olot.

Sota el lema “Literatura encarnada”, el Festival de Literatura MOT dedicarà la cinquena edició a la literatura que es compromet a partir de l’experiència viscuda. Les converses del MOT 2018 giraran a l’entorn de la literatura que vol fer de testimoni de la realitat que ens envolta, ja sigui en l’àmbit de l’experiència privada o col·lectiva, posant el focus sobre el compromís que tot escriptor estableix amb si mateix i amb la seva manera d’estar en el món i de viure l’experiència.

El MOT 2018 tindrà lloc del 15 al 17 de març a Girona i del 22 al 24 de març a Olot. El comissari d’aquesta edició és el periodista, filòsof i escriptor Josep Ramoneda i el festival comptarà amb autors nacionals i internacionals d’àmbits diversos entre els quals destaquen Erri De Luca, Pep Coll, Belén Gopegui, Edurne Portela, Mar Bosch, John Carlin i Ngugi wa Thiong’o.

“La literatura ens salva a cadascun de nosaltres en la intimitat i el que fa el MOT és compartir aquesta intimitat en trobades amb autors de primer nivell”, ha remarcat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, qui ha subratllat la importància que el festival arribi ja a la cinquena edició.

Ribas ha participat aquest matí a la presentació de l’edició 2018 del MOT juntament amb el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Olot, Pep Berga; el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Francesc Ten; la diputada de la Diputació de Girona M. Àngels Planas; les directores del Festival MOT 2018, Carme Simón i Glòria Granell; i el comissari del Festival, Josep Ramoneda.

La cinquena edició del MOT tindrà la mateixa estructura que les edicions anteriors. La programació principal la formaran les converses entre autors de reconegut prestigi i de periodistes o experts en la matèria. També es faran el ver-MOT –que el regidor Carles Ribas ha avançat que a Girona es farà als jardins de Fora Muralla enguany- i altres activitats culturals relacionades amb la temàtica del MOT 2018. Completaran el MOT les activitats que s’apleguen sota el paraigua del +MOT, organitzades per entitats i associacions en relació amb la temàtica del MOT 2018 a cadascuna de les dues ciutats.

El MOT està organitzat per l’Ajuntament de Girona i l’Ajuntament d’Olot amb el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. A més, compta amb la col·laboració de la Fundació Banc de Sabadell. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.