Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acull la Mostra VOC d'audiovisual en català, el talent cinematogràfic al territori

Del 16 al 26 de novembre, el públic de 27 ciutats d'arreu de Catalunya podrà veure i votar els curtmetratges que participen a la Mostra. La Mostra VOC a Girona tindrà lloc el 18 de novembre al Cinema Truffaut.

La Mostra VOC (Versió Original en Català), impulsada per Òmnium Cultural, arrenca el proper dijous 16 de novembre als Cinemes Texas de Barcelona i farà arribar, de manera simultània a 27 poblacions, el talent audiovisual català en uns guardons oberts al públic a través d’un premi popular, que se sumarà als Premis VOC, atorgats per un jurat.

En total s’han presentat 342 obres, de les quals, 331 curtmetratges i 11 de nous formats. D’aquestes propostes, 9 curtmetratges i 3 websèries, videoblogs i nous formats audiovisuals presentades, formen part de la selecció final que podrà veure’s a 31 ubicacions diferents —cinemes, teatres, ateneus, etc.—en dues sessions de d’una hora i mitja i una hora. Cada sessió, de dues parts, té un cost de 2 € per entrada.

El resultat dels premis es donarà a conèixer dijous 1 de desembre en una festa a la Sala Luz de Gas de Barcelona i inclouen diverses dotacions econòmiques de fins a 4.000 euros. El jurat, format per Ramon Térmens, Gina Tost, Carol López, Jaume Martí, Alba Cros i Judith Colell atorgarà un premi al Millor Curtmetratge (creació de durada màxima de 20’ si és ficció i 30’ si té caràcter documental. Per cadascuna de les dues categories hi haurà també el premi del públic a través de les votacions populars recollides al llarg de la Mostra VOC. Els curtmetratges es podran votar en el transcurs de la Mostra i les websèries, videoblogs i altres produccions audiovisuals a través del web www.voc.cat

La Mostra VOC tindrà lloc a 31 espais diferents de 27 del territori: Girona ciutat, Figueres, Roses, la Garriga, Cardedeu, Sant Celoni, St Feliu del Llobregat, St Just, Molins de Rei, Esplugues, Ribes de Freser, Olot, Mataró, El Masnou, Igualada, Vic, La Seu d'Urgell, Berga, Sabadell, Cerdanyola, Terrassa, Rubí, St Cugat del Vallès, Tarragona, Reus, Barcelona (4 espais) Móra d'Ebre i Palafrugell.

El projecte VOC, premis i mostra d’audiovisuals en català, impulsat per Òmnium Cultural, té com a objectiu potenciar la producció en llengua catalana així com la creació nous públics per a l’audiovisual i el cinema català, fomentant el coneixement de l’oferta en aquest idioma, ja sigui en versió original, subtitulada o doblada.

Òmnium Cultural, que actualment té 40 seus territorials arreu del país i 68.000 socis i sòcies, segueix apostant, amb aquest nou projecte vinculat amb el món del cinema i els audiovisuals per protegir i impulsar la llengua i la cultura catalanes. Els premis VOC se sumen a altres guardons que impulsa l’entitat: La Nit de Santa Llúcia, on s’entreguen els premis més rellevants de les lletres catalanes com per exemple el premi Sant Jordi de novel·la a o el premi Carles Riba de poesia; el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, instituït l'any 1969, que reconeix la trajectòria d'una persona que hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans; el Premi Sambori, guardó de narrativa en català dirigit a alumnes de primària, secundària i batxillerat o el concurs La Llança, on lectors voten el llibre més susceptible de ser regalat la diada de Sant Jordi.

FONT: COMEDIA. Comunicació & mèdia sl

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.