Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Les actuacions musicals i els actes populars registren una bona afluència de públic durant Fires de Sant Narcís

Les actuacions musicals i els actes populars registren una bona afluència de públic durant Fires de Sant Narcís.

El vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació, Eduard Berloso, i la regidora d’Igualtat, Drets Socials, Dinamització del Territori, Salut i Seguretat en el Treball, Eva Palau, acompanyats de l’inspector de la Policia Municipal de Girona, Joan Jou, i de l’inspector en cap de l’Àrea Bàsica Policial de Girona, Xavier Domènech, han fet la valoració de les Fires de Sant Narcís d’aquest any. Cal remarcar la gran participació en tots els actes programats i l’absència d’incidències remarcables en matèria de seguretat. 

Les actuacions programades en diferents escenaris de la ciutat han esdevingut altra vegada el plat fort de les Fires de Sant Narcís d’aquest any. L’espai de la Copa ha rebut un total de 50.000 persones. Els concerts amb més públic van ser els de L’Hora del Joglar i Di-versiones vs Maribel, la primera nit de festes, i el de Dr. Prats i Zoo, el dia 31 d’octubre, amb una assistència d’unes 15.000 persones cadascun. Cal destacar les 9.000 persones que, tot i la pluja, van assistir al concert de La Iaia i Manel el 4 de novembre. L’escenari de Sant Feliu ha registrat una assistència aproximada de 9.000 persones, amb una gran afluència als concerts de Bigblack Rhino i Steve Smyth & The Diablos, el 31 d’octubre, i de Guillem Roma i Núria Graham, el 3 de novembre. La Copeta ha arribat als 10.000 assistents i l’envelat ha assolit el ple cada dia. La resta d’actes populars programats a tota la ciutat han tingut una bona acollida. 

La regidora de Dinamització del Territori, Eva Palau, ha volgut remarcar que “aquestes Fires han complert tots els objectius que s’havien marcat i han esdevingut familiars, properes i populars, tal com demostra també la gran afluència de participació a tots els actes populars programats durant les festes”. 

Absència d’incidències remarcables en matèria de seguretat

Pel que fa a la seguretat, no hi ha hagut incidències remarcables i, tant en matèria de circulació com en el compliment de les ordenances, el balanç és positiu. Els robatoris, tant amb força com a domicilis i vehicles, s’han reduït i no hi ha hagut cap denúncia per agressió o abús sexual. Els furts, la majoria de telèfons mòbils, han augmentat un 14,66% respecte de l’any passat. 

Les denúncies per incompliment de les ordenances municipals han estat de 231, igual que durant les Fires de Sant Narcís del 2016. Cal destacar que s’han pràcticament s’han mantingut les xifres de denúncies en matèria de venda ambulant; consum i tinença de drogues i consum d’alcohol respecte a l’any anterior, però que s’han reduït un 66’67% les infraccions per tinença d’armes (només n’hi ha hagut una aquest any) i un 35’71% les baralles. 

El vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació, Eduard Berloso, ha volgut destacar que “malgrat la situació política en què estem, en què era previsible que hi hagués més moviment de gent al carrer, i el partit del Girona FC – Reial Madrid, que podia haver estat conflictiu en matèria de seguretat, les Fires s’han desenvolupat amb total normalitat. Han estat unes Fires tranquil·les”. 

Més de 3.000 descàrregues de l’app de Fires

Enguany s’han posat en marxa una nova app de Fires de Girona que ha registrat un total de 3.236 descàrregues abans i durant la festa major de la ciutat. D’aquestes, 2.056 descàrregues han estat amb dispositius amb sistema operatiu Android i 1.180 amb sistema operatiu iOS. 

Pel que fa a les xarxes socials, l’Ajuntament de Girona ha emès un total de 224 publicacions sobre les Fires de Sant Narcís als seus comptes institucionals. Concretament, a Twitter s'han publicat 101 piulades, que han rebut 314.275 impressions i 16.828 interaccions (ràtio d'interacció del 4,26%). Les impressions han augmentat un 88,39% respecte l’any anterior, mentre que les interaccions han crescut un 107,95%. Les publicacions amb contingut audiovisual han obtingut, per la seva banda, 14.083 impressions i fins a 6.912 interaccions. A Facebook, el nombre de publicacions ha estat de 106, una xifra que ha permès acumular fins a 8.119 visites i generar 24.410 interaccions. Així doncs, respecte l’any anterior les impressions han augmentat un 37,32%, mentre que les interaccions ho han fet en un 101,33%. Pel que fa a Instagram, s'han publicat 17 posts, que han obtingut un total de 10.341 likes (+51,22% respecte el 2016) i fins a 96 comentaris (+45,45% respecte l’any anterior). A més, aquest any, 6 de les publicacions a Instagram han estat vídeos, que han obtingut 13.420 visualitzacions. 

El web de Fires s’ha visitat 122.965 vegades amb un total de 386.540 pàgines visualitzades (un 47,64 % més que l’any passat). El dia amb més visites al web ha estat el primer dissabte de festes, amb 43.177 pàgines vistes i 12.198 entrades. Dins de la web, els espais més visitats han estat l’agenda d’activitats, l’apartat de música i la informació sobre la nova app. El període que s’ha tingut en compte per elaborar aquesta estadística va del 10 d’octubre –data de presentació de la programació- fins al 5 de novembre. 

Del 27 d’octubre al 5 de novembre, l’Oficina de Turisme ha registrat un total de 2.061 enquestes (un 6’74% menys que el 2016). Els ciutadans catalans són el grup més nombrós que ha visitat les Fires, seguit dels valencians, els madrilenys i els bascos, i han augmentat les visites dels ciutadans del Regne Unit i França. Pel que fa a les demandes d’informació, les dades relacionades amb la Festa Major dels Quatre Rius, l’estadi municipal de Montilivi i el Girona FC, les visites al refugi antiaeri i les portes obertes als museus de la ciutat són les que han tingut més peticions. 

Els museus de la ciutat han rebut un total de 10.787 persones durant les Fires d’aquest any, una xifra similar a la de l’any passat. Cal destacar les 1.971 persones que han visitat el Museu d’Història dels Jueus (1.577 el 2016); les 2.915 que han visitat el Museu d’Història de Girona (3.816 el 2016); les 2.430 del Museu del Cinema (3.413 el 2016), i les 138 que han visitat la Casa Masó (185 el 2016). Enguany han visitat els quatre espais amb mostres del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona (Bòlit_La Rambla, Bòlit_StNicolau, Refugi Antiaeri i nova seu al carrer del Pou Rodó) 3.333 persones. 

NOTA: Us enviem, adjunts, una fotografia de la presentació d’avui (d’esquerra a dreta, l’inspector de la Policia Municipal, Joan Jou; el vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació, Eduard Berloso; la regidora de Salut i Dinamització del Territori, Eva Palau, i l’inspector en cap de l’àrea bàsica policial de Girona, Xavier Domènech), i dos dossiers de premsa amb dades en matèria de seguretat de la Policia Municipal de Girona i dels Mossos d’Esquadra. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.