Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Fira de Mostres es consolida amb un alt grau de fidelització en la seva 56a edició

Un 87% dels expositors de l'any passat tornaran a estar presents a la fira. Augmenta el número d'expositors i de superfície contractada.

Del 28 d’octubre a l’1 de novembre se celebrarà a Girona la 56a edició de la Fira de Mostres, una de les més importants de les comarques gironines i de les principals fires multisectorials de Catalunya. Empreses i professionals de diversos sectors tenen en aquesta fira l’oportunitat de donar-se a conèixer, presentar productes i consolidar la seva marca davant de milers de visitants. Un 87% dels expositors d’enguany ja van participar a la fira l’any passat, una dada que demostra que les seves expectatives van quedar satisfetes i avala les oportunitats de negoci que representa la Fira de Mostres. Aquesta afirmació també es corrobora amb l’ampliació de la superfície contractada. Un 18% d’expositors enquestats al finalitzar l’edició del 2016 ja van confirmar la seva intenció d’ampliar-la. En total, aquest 2017 s’han contractat 12.876,5 m2, un 8% més que l’any passat.

 

El president del Comitè Executiu de la Fira de Girona, Domènec Espadalé, ha celebrat aquesta 56a edició com a mostra de la llarga història de la Fira de Mostres, que ha definit com “la fira de les fires”. També ha destacat el creixement d’aquesta, lligat al “dinamisme empresarial” i la recuperació de sectors que es van veure afectats per la crisi econòmica. En aquest sentit, la directora de la Fira de Girona, Coralí Cunyat, ha explicat que “quan l’economia es recupera la fira també”. En relació a aquesta nova edició, considera que “és un bon indicador que les empreses tornin”, ja que demostra que “és una fira que funciona i on les empreses fan negoci”.

 

Enguany hi haurà 397 expositors, un 3% més que en l’edició anterior. Per tipologia, un 30,23% són del sector serveis, d’institucions i entitats, un 18,39% corresponen al sector de l’alimentació, un 29,22% són de construcció i decoració, especialment d’interiors, un 16,88% dedicats a maquinària i un 5,28% corresponen al sector del motor. Per procedència, un 26% dels expositors són de la ciutat de Girona, un 47% de la resta de la demarcació, un 21% de la resta de Catalunya i un 6% de fora de Catalunya, uns percentatges similars als d’anys anteriors.

 

Entre els sectors tradicionals de la fira (alimentació, motor, indústria i tecnologia, decoració i construcció, turisme i serveis i emprenedoria), en aquesta nova edició destaca la incorporació del sector immobiliari, liderada pel Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària de Girona (API Girona). Altres punts a destacar són l’ampliació de GInteriors, l’espai de la Delegació gironina del Col·legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya, que comptarà amb una carpa en exclusiva, i l’aposta per la construcció sostenible. En aquest sentit, l’Ajuntament de Girona portarà a la fira el projecte ‘Construcció Connectada’, una iniciativa que vol donar resposta als nous reptes que planteja la situació actual apostant per la construcció connectada i sostenible.

 

La 56a edició de la Fira de Mostres compta amb un pressupost de 560.000 euros i s’espera que la visitin al voltant de 90.000 persones.

 

 

Activitats, un valor afegit

En els darrers anys s’han potenciat les activitats que els diferents expositors duen a terme a la Fira de Mostres. Un factor diferencial per a ells que també aporta valor afegit a la fira i atrau als visitants.

 

GInteriors

En aquesta 56a edició destaca la celebració de la primera Nit GInteriors, promoguda i organitzada pel Col·legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya. Es tracta d’un esdeveniment privat, que es durà a terme fora de l’horari de la fira, en el qual professionals del sector i clients convidats podran intercanviar impressions i presentar els seus productes i serveis.

 

Construcció Connectada

En el camp de la construcció destaquen les activitats sobre sostenibilitat a l’arquitectura i domòtica organitzades per l’Ajuntament de Girona en col·laboració amb la Universitat de Girona (UdG), el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya demarcació de Girona i CEDOM (Asociación Española de Domótica e Inmótica).

 

Emprenedoria

Un altre dels espais més actius de la fira serà el d’Emprenedoria, amb l’organització del III Networking professional organitzat pel Col·legi d’Agents Comercials de Girona i Comarques, o tallers pràctics com els de Nenoos, un projecte educatiu innovador que desenvolupa la intel·ligència dels nens i nenes de 0 a 13 anys de manera integral treballant el cos, la ment i les emocions, entre altres propostes organitzades per l’AEEG (Associació d’Empresaris i Emprenedors de Girona).

 

UdG

Després que l’any passat la fira signés un conveni amb la UdG amb l’objectiu d’arribar a un públic més jove, enguany la universitat també ha organitzat diversos tallers a través de diferents facultats, com el de fotografia publicitària, organitzat per la Facultat de Publicitat i Relacions Públiques o el taller de valoració de la potència de salt en l’esport, d’EUSES Escola Universitària de la Salut i l’Esport. La UdG també serà responsable de l’exposició permanent “Motor elèctric amb una llauna de refresc”.

 

Gastronomia

També les propostes gastronòmiques arriben en forma d’activitats. El segell de qualitat Girona Excel·lent, impulsat per la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç, gestionarà l’Escenari Gastronòmic, on es duran a terme tastos de diferents productes de la zona que han rebut la distinció i concursos. En aquest sentit, també cal destacar que la fira acollirà el primer campionat de tiradors de cervesa de Girona organitzat per La Brava Beer.

 

Entre les activitats destacades de la Fira de Mostres també hi haurà una taula de diàleg per a les empreses col·laboradores, emmarcada en el projecte “Un Repte Social Empresarial”, la RSC: Un negoci socialment responsable, organitzada per Creu Roja.

 

 

Dades pràctiques

La Fira de Mostres tindrà lloc del 28 d’octubre a l’1 de novembre al Palau de Fires de Girona, en horari de 10h a 20h.

El preu de l’entrada general és de 4,5 euros i serà reduïda, a 2,5 euros, els dies laborables (30 i 31 d’octubre). Els usuaris que es descarreguin l’app de la Fira de Girona, que és gratuïta i està disponible per a iOS i Android, obtindran una invitació per accedir a la fira de franc. A més, l’aplicació ofereix tota la informació de la Fira de Mostres i d’altres fires i esdeveniments de la Fira de Girona.

Enguany tindran continuïtat dues iniciatives engegades l’any passat com la revista de la Fira de Mostres, amb reportatges diversos i informació d’interès sobre els sectors del saló, i els xats de Zonetacts, una aplicació per xatejar de manera geolocalitzada. Els assistents a la fira podran resoldre els seus dubtes a través de l’aplicació o parlar entre ells sense haver-se d’intercanviar els seus números de telèfon.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.