Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Les Fires de Sant Narcís escalfen motors

El "Toc de Rams" de la Fal·lera Gironina i el lliurament dels mocadors i els domassos de la "Festa Major dels Quatre Rius" serviran demà al matí d'avantsala de la festa de la ciutat.

A una setmana de l’inici de les Fires de Sant Narcís, la ciutat es prepara per la seva festa major. El nou “Toc de Rams” de la Fal·lera Gironina i el lliurament dels mocadors i els domassos als quatre equips de la “Festa Major dels Quatre Rius” seran les dues activitats que es portaran a terme demà al matí com a preludi de les Fires.

 

La Fal·lera Gironina celebra enguany el 20è aniversari de la seva fundació i per commemorar aquesta efemèride ha programat un seguit d’activitats, entre les quals hi ha el “Toc de Rams”. Aquest nou esdeveniment festiu consisteix en canviar els rams de gegantes, una acció que s’ha portat a terme cada any just abans de l’inici de la cercavila d’inauguració de les Fires però que enguany s’ha volgut fer pública i donar-li visibilitat. Aquesta proposta portarà també l’aparició de dos nous personatges: el tabaler i la tabalera, que seran els encarregats de fer el toc de tabal.

 

L’activitat començarà a les 11 h a la plaça del Vi. Hi haurà un seguici format per l’Esquivamosques i la tabalera que recorreran el carrer d’Albareda, el carrer dels Vern i les escales de les Beates fins a arribar a l’edifici del Centre Cultural La Mercè, on l’esparriot trucarà les portes de la seu i en sortiran les gegantes. Tot seguit, la cercavila tornarà a la plaça del Vi, on es trobarà de nou amb el tabaler i els gegants.

 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, precedida per l’Àliga de Girona, sortirà de l’Ajuntament i procedirà a fer el canvi de rams de les gegantes. Un cop canviats els rams un grup de música farà una versió d’una peça musical composta per Joaquim Pla i Dalmau pels gegants de Girona fa una bona colla d’anys. Enguany el grup convidat serà Sant Swing Bocombo. Els gegants i les gegantes ballaran la peça i el grup de música seguirà amb el seu repertori.

 

Seguidament començarà l’acte de la “Festa Major dels Quatre Rius”. Per escalfar motors per a l’inici de les activitats d’aquesta nova competició festiva, popular i participativa de la ciutat, es farà un vermut musical a les 12 h i el lliurament dels domassos i els mocadors de cadascun dels quatre equips que “competiran” del 27 d’octubre al 5 de novembre.

 

Noves activitats de la “Festa Major dels Quatre Rius”

 

S’han incorporat dues noves activitats puntuables per a la “Festa Major dels Quatre Rius”. Es tracta del Concurs de Versots i de Plouen Capgrossos. Aquestes propostes s’afegeixen a la Gimcana dels 4 Rius, del 28 d’octubre; a la Marató de Donants de Sang, de l’1 de novembre; a la Descoberta fotogràfica dels barris del riu Onyar, de l’1 de novembre; al Concurs d’Arrossos, de l’1 de novembre; a la VI Baixada d’Andròmines del s. XXI pel Riu Onyar, del 4 de novembre, i a l’estirada de corda, del 4 de novembre.

 

El Concurs de Versots consisteix en fer un versot i publicar-lo al Twitter o portar-lo a la bústia del local del Casal Independentista El Forn. El termini de presentació és del 21 al 27 d’octubre. L’última oportunitat per presentar versots, però, serà el dia 1 de novembre al Castanyassu. Allà els concursants podran llegir en públic els seus versots i un jurat format per les entitats organitzadores (Fal·lera Gironina, Diables de l’Onyar i Casal Independentista El Forn) escollirà tres versots.

 

Entre els versots rebuts per les tres vies, s’escolliran uns textos guanyadors que seran llegits per la Bruixa de la Catedral a la Beatufarra el dia 3 de novembre i seran publicats també a les xarxes socials. A més, els seleccionats s’enduran una edició dels versos originals en paper.

 

Per presentar els versots caldrà que la persona presenti una estrofa de 4 versos relacionada amb l'actualitat de la ciutat. Cal que rimin els versos parells (-,A,-,A). Es podran presentar a través d'una fotografia al Twitter, etiquetant la Fal·lera Gironina (@fgironina), una de les colles organitzadores de l’activitat. A més caldrà etiquetar amb un hashtag el riu corresponent per tal de poder atribuir la puntuació a l'entitat que li pertoca. Com a màxim es podran escollir 15 versots.

 

L’activitat Plouen Capgrossos, per la seva banda, consisteix a completar la col·lecció dels nou capgrossos de la comparsa de Pla Dalmau que cauran entre les mosques de paper a la plaça del Vi el dia del pregó. Caldrà fer-se una foto amb el mocador del riu corresponent i les siluetes dels 9 capgrossos firmades i publicar-los a Instagram etiquetant Fal·lera Gironina (@fgironina) i afegint l’etiqueta del riu corresponent: #tervermell, #güellverd, #onyarblau o #galligantsgroc.


 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.