Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acull el primer seminari Imatge i Paisatge aquesta setmana

L'Ajuntament de Girona, a través del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge, i l'Observatori del Paisatge de Catalunya organitzen aquesta iniciativa a la qual participaran més de 120 persones.

Girona acull dijous i divendres el primer seminari Imatge i Paisatge a la ciutat. Es tracta d’una iniciativa organitzada per l’Ajuntament de Girona, a través del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge, i l’Observatori del Paisatge de Catalunya que té per objectiu reflexionar sobre la relació entre la imatge i el paisatge des de diverses disciplines. El seminari es farà a l’Auditori EspaiCaixa de Girona. 

El seminari, que es portarà a terme amb periodicitat biennal, comptarà amb ponències, debats i un taller interactiu amb el públic. Entre els ponents hi ha el fotògraf Joan Fontcuberta, la crítica d’art Elena Vozmediano, la catedràtica de geografia Laurence Le-Du-Blayo o el psicòleg i director de cinema Vittorio Curzel. El seminari compta amb més de 120 persones inscrites. 

Des dels inicis de la invenció de la fotografia, aquesta va tenir un paper principal com a eina per descriure els territoris i els seus paisatges. Aquelles primeres fotografies i les actuals són una font documental enorme que permet conèixer els paisatges i la seva evolució. Avui dia la fotografia és plenament present a la nostra vida diària, tots som fotògrafs i tenim accés a imatges d’arreu del món. En la primera edició del seminari biennal Paisatge i Imatge s’analitzarà el paper de la fotografia com a eina per interpretar i gestionar el paisatge des d’una perspectiva interdisciplinària i internacional. 

L’enorme pes de la imatge en la societat contemporània i la relació cada cop més rellevant que té amb el paisatge ha motivat la celebració d’aquest seminari, que anirà tractant temes com la fotografia, el videoart, el cinema, la imatge virtual, els videojocs o la publicitat, entre altres. Tant l’Observatori del Paisatge de Catalunya com el Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de l’Ajuntament de Girona es proposen, en les diferents edicions, conèixer i reflexionar sobre el rol del paisatge en aquestes disciplines. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.