Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Han començat diverses activitats per a promoure hàbits d'alimentació saludable

La Comissió d'Hàbits Saludables organitzen durant el curs escolar activitats per a la promoció de la Salut i hàbits de vida saludables.

La Comissió d’Hàbits Saludables (PDC Integrant Accions/P.Educatiu d’Entorn de Girona Est), formada per representants dels centres educatius públics i privats, de les entitats del tercer sector, dels serveis de salut i farmàcies, dels serveis socials i del Centre Cívic Onyar organitzen durant el curs escolar activitats per a la promoció de la Salut i hàbits de vida saludables.

Aquesta setmana hem començat els tallers en família de cuina i alimentació saludable a les tres escoles d’Educació Primària de Girona Est (Escola de Vila-Roja, Escola Sagrada Família i Escola de Font de la Pólvora). Els tallers, dissenyats per membres de la Comissió, s’adrecen a les famílies de cicle inicial i, també, a les de tercer de primària de l’escola de Font de la Pólvora.

Un cuiner, els nens i nenes de cada grup i la participació dels pares i mares, elaboren junts receptes de cuina saludable. Cada sessió compta amb la dinamització d’un personatge conegut per l’alumnat – la mare d’en Netibruti – que els parla dels aliments, de la piràmide dels aliments...

Els tallers es duran a terme a les escoles al llarg del primer quadrimestre del curs 2017/2018 i se centraran en els àpats bàsics diaris: dinar (octubre), esmorzar i berenar (novembre) i sopar (gener).

Per complementar la promoció dels hàbits d’alimentació saludables i altres hàbits com l’activitat física entre la població infantil i familiar, es presenta del 20 d’octubre al 10 de novembre l’exposició “Menja bé, tu hi guanyes” de la Diputació de Barcelona. 

Aquesta exposició estarà al Centre Cívic Onyar i s’adreça a nens i nenes d’edats compreses entre els 8 i els 12 anys de les escoles i dels projectes de les entitats de Girona Est, i, també, a les escoles de la resta de la ciutat que s’interessin per fer una visita escolar.

L’exposició consta de sis mòduls - cadascun correspon a un ambient domèstic o espai vinculat a l’alimentació i al lleure -, un audiovisual fet amb un grup d’infants d’aquestes edats com a protagonistes, i jocs interactius que permeten reforçar els continguts de forma lúdica i que es poden utilitzar (igual que l’audiovisual) a l’aula en un context posterior a la visita.

Durant el mes d’octubre també es realitzaran xerrades d’alimentació infantil per a les famílies de l’Escola Bressol per part dels metges del CAP de Vila-Roja que poden replicar-se en altres contextos durant la resta del curs. Al Centre Cívic Onyar es durà a terme el taller monogràfic “Menús saludables per a cada dia” (Dimarts 10, 17 i 24 d’octubre de 19.30 a 21 h) a càrrec de Judith Guix – infermera, dietista i professora de Salut comunitària de la UdG.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.