Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Museu del Cinema acull una conferència sobre l'ús de les projeccions audiovisuals com a eina educativa en la Girona del s. XIX

La conferència "Fantasmagoria i educació: cultura audiovisual a la Girona del segle XIX", del cineasta i investigador Daniel Pitarch, farà un recorregut per la història de la cultura audiovisual i els vincles existents entre l'audiovisual i l'educació.

El dimarts 10 d’octubre a partir de les 19.30 hores el cineasta i investigador Daniel Pitarch pronunciarà al Museu del Cinema la conferència “Fantasmagoria i educació: cultura audiovisual a la Girona del segle XIX”. Aquest acte s’engloba en el marc de les activitats complementàries a l’exposició “Llum! La llanterna màgica i la imatge digital. Complicitats entre els segles XIX i XXI”, una mostra que explica com eren els espectacles de la llanterna màgica i les complicitats entre les imatges d'aquests espectacles del s.XIX i la cultura audiovisual del s.XXI.

La conferència ens endinsarà en la cultura audiovisual del s.XIX a través de conèixer la història d’un dels objectes més fascinants que conserva el Museu del Cinema: una llanterna màgica de fantasmagoria. Aquest aparell fou adquirit el 1849 per l’Institut d’Ensenyament Secundari de Girona, que el va utilitzar durant prop de 30 anys a les seves aules, tant per explicar els mecanismes òptics i de projecció d'aquest aparell, com per utilitzar-lo com a eina pedagògica. S’explicarà la història d’aquest objecte i els vincles existents entre l’audiovisual i l’educació al segle XIX.

Pitarch, co-comissari de l’exposició "Llum!", és investigador, realitzador i docent. Darrerament ha realitzat diverses recerques, que ha divulgat en dos articles, sobre la llanterna de fantasmagoria del Museu del Cinema i l'ús de la llanterna màgica com a eina eductiva en instituts d'ensenyament secundari en el s.XIX. Ha creat peces d'animació experimental (L'art de la fuga, 2009, 2n premi festival Punto y Raya) i diversos vídeos per a la Fundació Maria-Mercè Marçal. Com a investigador ha publicat i coordinat (amb el professor Àngel Quintana) un dossier monogràfic sobre Jean Epstein a Archivos de la Filmoteca i ha participat a diversos congressos acadèmics. Ha programat cicles de cinema per a la Fundació Caixa Catalunya, Cajamadrid o Can Xalant. En l'actualitat és docent de l'EADT (Escola d'Art i Disseny de Tarragona). Forma part del duo musical Mamut, dedicat al cinema amb música en directe.

L’entrada a l’activitat és gratuïta i l’aforament limitat.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.