Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

GironaMuseus ofereix una amplia programació expositiva aquesta tardor i hivern

Vuit exposicions i un ampli programa d'activitats situen a Girona com un dels referents expositius fora de Barcelona.

Sota la marca GIRONAMUSEUS, que agrupa els sis museus de la ciutat de Girona (Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona, Museu d’Història, Museu del Cinema, Museu d’Art, Museu d’Història dels Jueus i Casa Masó) es presenta un ampli programa d’exposicions i activitats per a la pròxima tardor. L’amplia oferta d’exposicions situa la ciutat com un dels referents expositius per a aquesta tardor, més enllà de Barcelona, i completa la gran oferta cultural de Girona.

El Museu del Cinema de Girona proposa un diàleg i reflexió entre els primers enginys precinematogràfics i la imatge digital actual que enllaça els orígens de la imatge projectada amb la llanterna màgica amb tot el ventall de possibilitats actual que ofereix la imatge digital. LLUM!. Llanterna màgica i imatge digital més enllà d’una visió històrica ofereix una reflexió contemporània sobre la evolució del món de la imatge en poc més de 150 any.

El Museu d’Art de Girona, manté obertes les dues exposicions per aquells que encara no les hagin pogut gaudir: Prudenci Bertrana, pintor (fins el 30 de setembre), que s’endinsa en l’obra pictòrica de l’escriptor i explora la seva dimensió també d’artista plàstic, tal vegada la més desconeguda. Alhora, l’exposició ADAG. Assemblea Democràtica d’Artistes de Girona. Autoorganització, Lluita Simbòlica i pràctica social proposa la revisió fina ara pendent de l’activisme del món artístic a la dècada del 1970; llavors, a Girona, un col·lectiu plural d’artistes de la ciutat van constituir una de les principals experiències organitzatives i d’acció antifranquista a Catalunya, en el que va ser una de les aportacions més rellevants en el terreny de la reflexió i la pràctica artística del moment. Una acurada revisió comissariada per Narcis Selles permet valorar les aportacions i revisionar el moviment, prop de 50 anys després.

També des del Museu d’Art de Girona s’està organitzant l’exposició central de l’Any Sacharoff, una amplia mostra que aglutinarà prop d’una vuitantena d’obres de l’artista, la majoria procedents de col·leccions privades i de museus de fora de Catalunya, que permetran posar en valor i projectar la trajectòria artística i vital de l’artista, nascuda a Geòrgia però fortament arrelada a Catalunya. Olga Sacharoff: Pintura, poesia i emancipació, serà una de les exposicions imprescindibles d’aquesta tardor.

I encara el Museu d’Art acollirà la primera de les sis exposicions programades dins la commemoració dels 90é aniversari de l’artista gironí Domènec Fita. Divorcis amb la tradició, es la primera d’una successió d’exposicions que s’esdevindran a la Fundació Valvi, la Casa de Cultura de Sant Francesc, a la Fundació Fita o el Centre Cultural de La Mercè i l’Auditori de Girona i que pretenen significar la dimensió creativa d’aquest fructífer artista.

D’altra banda, el Museu d’Història de Girona prepara l’exposició central de l’Any Bertrana. Una mostra que, sota el títol de Prudenci i Aurora Bertrana. El desitgi de viure i escriure i amb un comissariat plural, oferirà la visió més polièdrica d’ambdós escriptors, pare i filla, en l’any en què es commemoren els 150 anys del naixement d’ell i els 125 del naixement d’ella. Una exposició evocadora que permetrà aprofundir en la vida i l’obra de dues personalitats complementaries en la seva diferència, que varen contribuir a forjar la història de Girona de tota una època. Al voltant de l’exposició, el Museu proposa un seguit d’activitats diverses i adreçades a tot tipus de public, com son concerts de jazz, presentacions de llibres, xerrades i conferències.

El Museu d’Història dels Jueus presenta fins el 30 de novembre la delicada mostra A la taula d’Estelina. L’alimentació jueva a l’edat mitjana. Una proposta per a conèixer i aprofundir les pautes alimentaries de la comunitat jueva a Catalunya. El Museu acollirà, a partir del 20 de novembre, l’exposició Diàspores, produïda per la National Library of Israel i promoguda per la AEPJ, que fa incís en les diferents etapes de diàspora del Poble Jueu i n’explica les característiques i els moments més importants.

Ambdos museus dedicats a relatar la història de la ciutat han unit sinèrgies per a celebrar les Jornades Europees del Patrimoni, i proposen una visita guiada als espais d’aigua que contenen precisament els dos museus: el micvé, o bany ritual jueu, i les cisternes del Museu d’Història de Girona. Aquesta acció posa l’accent en la temàtica escollida per les Jornades de Patrimoin d’enguany, la relació entre el patrimoni i la natura, a través del relat del recooregut i els usos de l’aigua als diferetns punts neuràlgics del barri vell gironí.

Finalment, la Casa Masó ofereix fins el 25 de novembre la complerta exposició Els Masó: artistes i col·leccionistes, una revisió dels fons i col·leccions d’art de la família de l’arquitecte. Més de 150 pintures i escultures d’autors com Eugenio Lucas, Vicente López, Modest Urgell, Laureà Barrau, Joan Brull, Celso Lagar, Mela Muter, Xavier Montsalvatge, Enric Casanovas, Feliu Elias i Martí Gimeno, acompanyades per una interessant mostra de dibuixos d’artistes espanyols i italians o d’objectes decoratius que signifiquen la importància i significat que tenia l’art en la nissaga familiar dels Masó.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.