Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Les biblioteques del Gironès ofereixen 41 clubs de lectura aquest curs

Hi participen 11 equipaments bibliotecaris de Girona, Cassà de la Selva, Celrà, Llagostera, Salt, Sarrià de Ter i Sant Gregori.

Aquesta tardor tornen els clubs de lectura a les biblioteques del Gironès. Un total d’11 equipaments bibliotecaris ofereixen als seus lectors 41 clubs on poder compartir les ganes de llegir, fer amics i xerrar amb l'excusa d'una lectura interessant. Ja s’ha obert el període d’inscripció a la proposta de clubs que presenten les biblioteques públiques de Cassà de la Selva, Celrà, Girona, Llagostera, Salt, Sarrià de Ter i Sant Gregori per al curs 2017-18, sota el lema “Clubs de lectura, n’hi ha un per tu!”. Durant el setembre es faran les sessions de presentació d’alguns dels clubs de lectura i posteriorment començaran les primeres sessions en els dies programats.

De clubs, n’hi ha per a tots els gustos: des d’aquells on es comenten obres de narrativa en general fins als més especialitzats temàticament o per gènere literari: clubs de novel·la negra, de teatre, de poesia, de còmic, de premsa, de literatura i cuina, de literatura i art, de literatura i cinema, en anglès, etc. També se’n poden trobar d’adreçats a joves o a nens o a persones que necessiten millorar les habilitats lectores o de la llengua en la qual està escrit el llibre. Per tant l’oferta és molt diversa i permet trobar la proposta que millor s’ajusta als interessos de la ciutadania.

 

Què és un club de lectura?

Els clubs de lectura es creen a partir de persones interessades a compartir la lectura i el comentari d'obres diverses. És un espai de tertúlia i debat, en què el grup s'organitza per llegir el mateix llibre i reunir-se un dia, a la biblioteca, per comentar-lo. Es tracta d’una activitat que reuneix persones lectores que han decidit compartir el plaer de la lectura amb altres lectors i que avui en dia s’han convertit en una oferta ineludible de les biblioteques.

 

Amb els clubs de lectura es presenta l’oportunitat de fer-ho de manera habitual i amb la possibilitat d’aprofundir en cada lectura més enllà de la simple valoració: durant la trobada mensual es pot fer un apropament crític de l’obra amb una persona que condueix la reunió. A més, a partir del clubs es promou un ús participatiu de la biblioteca, on el grup pren vida pròpia i pot arribar a desenvolupar altres activitats de manera conjunta. A vegades es convida l’autor o l’autora a participar de la tertúlia i així poder comentar amb ell el procés d’elaboració de l’obra i el seu contingut.

 

Avui en dia, s’han convertit en una oferta ineludible de les biblioteques i s’adrecen a tot tipus de públic, sigui diferenciat per edats, per tipus de text, per temàtica o fins i tot per poder millorar les habilitats lectores o de la llengua en la qual està escrit el llibre.

 

Per participar-hi, només cal inscriure’s a la biblioteca corresponent i prendre el compromís d’assistir a les reunions mensuals havent llegit el llibre proposat, que proporciona la mateixa biblioteca. La inscripció és gratuïta.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.