Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Okuda San Miguel, Elian Chali i Reskate, artistes convidats a la sisena edició de Milestone Project Girona

El festival d'art urbà contemporani de la ciutat comença avui i s'allargarà fins al 16 de setembre.

El Milestone Project Girona arriba a la sisena edició consolidat com a festival d’art urbà contemporani de referència al país i amb l’objectiu principal de connectar cultura i societat a partir de la transformació de l’espai públic. Enguany, el festival tindrà lloc des d’avui fins al dia 16 de setembre i s’estructurarà en dos eixos principals: l’art urbà i el pensament.

 

D’aquesta manera, Girona acollirà el work in progress d’alguns dels artistes internacional d’street art més rellevants, com Okuda San Miguel, Elian Chali i Reskate. A més, també el festival també inclourà un debat per parlar sobre el paper de l’obra d’art avui en dia, que es farà al Centre Cultural La Mercè el 9 de setembre i que comptarà amb la participació de Javier Mariscal, Alicia Kopf i Ignacio Castro Rey.

 

Durant la presentació del festival, que s’ha fet aquest matí, el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha subratllat que “l’aposta de Girona per l’art contemporani és irrefutable” i ha mencionat diferents elements que ho corroboren, com el mateix festival Milestone “exemple de professionalització de l’street art i de patrimonialització de l’art urbà”. “Hem despertat des de fa uns anys enrere en aquesta ciutat i l’hem despertat amb l’art contemporani”, ha assenyalat el regidor, que ha afegit que “Girona vol tenir un temps d’art al carrer per a tots els ciutadans. No es tracta només d’un festival, sinó d’una política cultural concreta: Girona ha de ser referent de l’art contemporani i ser una ciutat que compagina el patrimoni històric amb la modernitat més absoluta”.

 

Per la seva banda, el vicepresident i diputat de Cultura, Noves Tecnologies, Esport i Benestar de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha definit el Milestone Project com un festival “original i genuí, amb dosis d’art i creativitat; expositor, creador i dinamitzador d’art contemporani a la ciutat” i ha destacat que el Milestone “deixa un llegat que forma part de la nova iconografia de la ciutat”.

 

En el marc de la presentació d’aquest matí, un dels directors del festival, Xavier Masó –juntament amb Ignacio Moltó-, ha assegurat que “malgrat que enguany es baixi el nombre de propostes respecte a edicions anteriors, augmentem en mida dels treballs i en qualitat dels artistes”.

 

Els artistes del festival

Okuda San Miguel és un dels artistes més cotitzats de l’àmbit internacional i intervindrà un dels espais amb més visibilitat de la ciutat, una paret de 350 metres al carrer de Caterina Albert. Nascut a Santander però establert a Madrid, Okuda San Miguel presenta un estil que es podria catalogar com a surrealisme pop, amb arquitectures geomètriques multicolors que es fonen amb formes orgàniques, cossos sense identitat, animals sense cap... plantejant contradiccions sobre l’existencialisme, l’univers, l’infinit, el sentit de la vida, la falsa llibertat del capitalisme, mostrant, en definitiva, un clar conflicte entre la modernitat i les nostres arrels. Actualment està preparant una gran exposició a Miami (EUA) i les seves obres es poden veure en carrers i galeries de tot el món: Índia, Mali, Moçambic, Estats Units, Japó, Xile, Brasil, Perú, Sud-àfrica, Mèxic...

Elian Chali és el major exponent d’art urbà a Argentina i un dels artistes més reconeguts d’Amèrica Llatina. Intervindrà un mur ubicat a plaça d’Espanya, a la sortida de l’estació de l’AVE i de gran format (250 metres). Chali és una figura imprescindible per entendre l’art urbà contemporani internacional i presenta un estil molt lluminós, amb colors vius i formes que no deixen ningú indiferent. El seus treballs es poden veure arreu del món en països com Austràlia, Bèlgica, Canadà, Estats Units, Anglaterra, França, Alemanya, Itàlia, Polònia, Perú, Ucraïna, Rússia i Uruguai, entre d’altres. La seva faceta d’artista l’ha portat també a impartir diversos tallers i conferències entorn de l’espai públic i la relació de les ciutats amb diversos projectes culturals i, l’any 2016, va publicar el seu primer llibre, Hábitat.

Reskate és un col·lectiu artístic format per María López i Javier de Riba, artistes visuals de Sant Sebastià i Barcelona respectivament. En el marc del Milestone, realitzaran dues intervencions: un mural inspirat en la llegenda de les mosques i Sant Narcís, patró de Girona, al carrer de Sant Pau, al barri de Sant Pere, i un segon mural al pont de França, a la zona de les Ribes del Ter, projecte realitzat gràcies al suport de l’Àrea de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació de l’Ajuntament de Girona. El seu estil ve influenciat per la retolació clàssica, la cultura popular i el disseny gràfic i realitzen muralisme, il·lustracions, disseny gràfic, instal·lacions i projectes expositius. A Girona plantejaran una de les novetats més recents en temes d’art urbà: un mural pintat que canvia segons si és de dia o és de nit. El joc visual respon a la utilització de dues pintures, una de normal i una de fotoluminiscent, que desvetllen noves creacions segons la llum del sol. Entre molts dels seus projectes realitzats fins al moment, destaca el mural que han pintant aquest estiu a l’Ajuntament de Gràcia de Barcelona pel 200è aniversari de la Festa Major, una intervenció que ha modificat artísticament tota la façana d’aquest edifici públic.

El pensament vinculat a la cultura, segon eix del festival, serà articulat en una conferència per debatre sobre el nostre entorn, l’espai públic i el paper de l’art en els nostre temps. Aquesta segona branca del festival s’estructura al voltant del Debat Milestone que tindrà lloc el 9 de setembre al Centre Cultural La Mercè i comptarà amb uns ponents de luxe: el dissenyador i il·lustrador Xavier Mariscal; l’escriptora i artista multidisciplinar Alícia Kopf, una de les escriptores i artistes de Girona amb més projecció internacional, i Ignacio Castro Rey, filòsof i gestor cultural. La taula rodona serà moderada per Stefano Puddu, artista, dissenyador i publicista.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.