Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La sisena edició del festival Nits de Clàssica tanca amb una ocupació mitjana del 85,62%

Han passat per Nits de Clàssica un total de 3.215 persones i s'han exhaurit les entrades en 7 dels concerts del festival.

El passat 27 de juny es va inaugurar la sisena edició del festival amb un concert del baríton Benjamin Appl, en la seva primera actuació a l’estat. Una inauguració que va exhaurir les entrades, igual que sis concerts més del festival. Nits de Clàssica novament ha destacat per oferir concerts únics i exclusius amb els artistes més rellevants del panorama nacional i internacional. Han passat pels diversos espais del festival: Rolf Lislevand, un dels grans exponents de la tiorba; el pianistes i germans Arthur & Lucas Jussen; el quintet amb instruments d’època Ensemble Dialoghi; l’aclamada violinista Isabelle Faust al costat del pianista Alexander Melnikov amb 2 sessions consecutives oferint les sonates de W.A. Mozart, encàrrec que continuarà l’any vinent; Les Musiciens du Louvre que, malgrat l’absència de Marc Minkowski, varen interpretar magistralment el conegut Dixit Dominus de G.F, Händel; el nostre contratenor més internacional, Xavier Sabata, va estrenar un itinerari musical en tres actes; l’arpista José Antonio Domené va captivar al públic del festival amb un concert d’arpa al Saló del Tron del Museu d’Art.

Al llarg de les darreres setmanes, indrets emblemàtics la ciutat de Girona s’han tornat a convertir en escenari d’aquestes propostes. El festival s’ha ubicat als següents escenaris: Claustre de Sant Pere de Galligants, Claustre del Monestir de Sant Daniel, Claustre de la Catedral, nau central de la Catedral, Saló del Tron del Museu - la nova ubicació del festival - i a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona.

Xifres

  • L’ocupació mitjana dels 14 concerts del festival ha assolit un 85,62%, amb un total de 3.215 assistents.
  • S’han exhaurit les entrades en 7 concerts del festival. Un d’aquests concerts amb plena ocupació, Jean-Guihen Queyras i Alexandre Tharaud, es va haver de cancel·lar amb motiu d’una forta tempesta.
  • 2 concerts s’han realitzant amb la modalitat de “preu emocional”: a la sortida del concert el públic ha fixat el preu en funció de la satisfacció i les emocions que ha experimentat.

Les novetats del festival

  • Guia Musical del festival: aquestes conferències de petit format, s’han realitzat en tots els concerts i s’ha generat un col·lectiu fidel assistents a aquestes prèvies.
  • Gran acollida de públic en la Nit musical itinerant: una proposta en tres escenaris diferents, que es va realitzar en el concert del contratenor Xavier Sabata.
  • Seient sorpresa: durant l’edició anterior es va estrenar aquesta nova modalitat de tarifa, on el públic compra l’entrada a un preu més econòmic sense conèixer la seva ubicació. L’èxit de la proposta s’ha tornat a repetir enguany, duplicant l’oferta de seients sorpresa a la venda.

Segons el director artístic del festival, Víctor García de Gomar, Nits de Clàssica és “un festival amb prestigi i renom excepcionals dins el circuit de festivals de clàssica. Un festival que té un públic fidel, que valora l’alt nivell de la proposta artística i del patrimoni de la ciutat de Girona. Víctor García de Gomar: “Nits de Clàssica és un espai d’intercanvi cultural on es convida al públic a gaudir i reflexionar, alguns dels concerts de la proposta d’enguany s’han orientat a sensibilitzar un nou públic, també a un públic jove, que ha respost favorablement a aquesta invitació. Nits de Clàssica és el resultat d’un maridatge entre música patrimoni, una proposta única que ha consolidat el seu espai com el festival que marca l’inici i obre la temporada de festivals d’estiu a Catalunya”.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.