Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Comencen les obres del carril bici que connectarà els barris de Pont Major i Campdorà

El projecte inclou també la creació d'un parc de passeig i estada a la riba dreta del Ter, amb diversos punts d'obertura al riu.

Aquesta setmana han començat les obres de la primera fase de construcció del carril bici que unirà els barris de Pont Major i Campdorà. Concretament, les actuacions se centraran en el tram que va des de l’encreuament dels carrers del Portlligat i de l’Illa de Tenerife fins al pont de l’Aigua. 

L’espai principal on s’actuarà és el vial asfaltat que hi ha darrere del pavelló i del camp de futbol de Pont Major, un traçat que actualment està obert al trànsit de vehicles i que és compartit amb les bicicletes. Amb l’actuació que es planteja, es pacificarà aquest vial adequant-lo a la circulació de bicicletes i excloent la circulació de vehicles, excepte els de manteniment i serveis. Es crearà, d’aquesta manera, un nou tram d’un quilòmetre de via verda pedalable. Per tal d’agilitzar les obres, la prohibició de circular per aquest vial es començarà ja des de l’inici de les actuacions d’adequació, aprofitant la disminució del trànsit en aquest espai amb motiu de l’aturada de l’activitat escolar. 

A continuació d’aquest recorregut, d’uns 4 metres d’amplada, s’arranjarà també per a la circulació de bicicletes un petit camí existent entre el Centre Cívic Pont Major i el pont de l’Aigua, d’una amplada de dos metres i que transcorre paral·lel al riu. L’alcaldessa de Girona ha volgut remarcar que “aquesta actuació queda integrada dins del Projecte Vores, que pretén acostar les persones a la natura i està pensada pel gaudi de la gent”. “El projecte incorpora una senyalètica que buscar jugar i narrar les peculiaritats del paisatge”, també ha destacat l’alcaldessa, ja que aprofitant el ferm asfaltat s’hi grafiarant una sèrie de provocacions que despertaran la curiositat del passejant com indicar la distància recorreguda o la distància entre el punt en què s’està fins a diferents indrets, com la Catedral, o el naixement del Ter. 

El tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, ha explicat que amb “aquest nou tram de carril bici es referma l’aposta per la mobilitat sostenible a la ciutat i augmentem el traçat pedalable a Girona, alhora que es posa en valor una part de la ciutat que fins ara era poc coneguda”. 

El projecte d’actuació a l’àmbit del Pont Major inclou la creació d’un espai de parc a la riba dreta del riu Ter, en paral·lel al canal de l’Aurora, amb un àmbit de 3 hectàrees i mitja i amb diverses àrees d’estada i passeig i punts d’obertura al riu. Aquest espai es podria ampliar fins a Campdorà, conformant un gran parc públic lineal de més de 30 hectàrees. 

Les obres de connexió del carril bici de Pont Major a Campdorà s’han adjudicat a l’empresa Obres i Paviments Brossa per un import de 131.971,88 euros (IVA inclòs). Es preveu que les obres tinguin una durada de quatre mesos. 

Aquesta actuació està cofinançada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, en el marc dels Plans de Foment Territorials del Turisme 2015, amb els quals la Generalitat finançarà amb 400.000 euros les diferents accions incloses en el projecte "Millora de les connexions entre les rutes cicloturístiques i la xarxa urbana de carril bici a la ciutat de Girona".  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.