Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona dóna la benvinguda als infants sahrauís que passaran l'estiu a la ciutat

Un total de 20 nens i nenes dels campaments de refugiats de la daira de Farsia s'estaran dos mesos amb famílies gironines.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, acompanyada de la regidora d’Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat, Sílvia Paneque; i dels regidors de Cooperació, Cristóbal Sánchez, i d’Ocupació, Joaquim Rodríguez, rebrà aquesta tarda a les 17.30 h al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona els nens i nenes provinents dels camps de refugiats sahrauís que s’estaran tot l’estiu a la ciutat de Girona. 

El grup de 20 infants passarà dos mesos a la ciutat en el marc del programa “Vacances en pau”, que organitza l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí – ACAPS Girona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona. A tota la demarcació de Girona hi haurà una cinquantena d’infants dels camps de refugiats de Tindouf, on hi ha la daira de Farsia, ciutat agermanada amb Girona des de fa 20 anys. El consistori gironí, a través de l’ACAPS, dóna suport a projectes educatius, de salut i de desenvolupament econòmic ubicats a Farsia. 

Els nens i nenes sahrauís van arribar a la ciutat de Girona a principis de juliol i s’estaran dos mesos amb famílies de la ciutat que els acolliran i amb els quals compartiran el seu dia a dia. D’aquesta manera, els infants tindran l’oportunitat de millorar, encara que només sigui per dos mesos, les seves dures condicions de vida, passaran revisions mèdiques completes i faran visites als especialistes. També suposa una experiència d’intercanvi i aprenentatge per a les famílies acollidores, ja que la convivència amb aquests infants els permet conèixer la realitat i costums del poble sahrauí.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.