Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Entrevista al centre mèdic OMEDICUS, clínica de l'ozó a Girona

El Dr. Mgiliora és expert en ozonoterapia, un tractament oxigenant que es pot aplicar a diverses patologies i millora el benestar de les persones.

Omedicus, Clínia de l’Ozó, és l’única clínica mèdica especialitzada en tractaments amb ozó aGirona, una teràpia complementària per tractar diverses patologies i per millorar el benestar de les persones.

Fundada per el Dr. Marcelo Migliora i Nora Gladis Cavarischia, Omedicus col·labora amb diverses entitats per tal fer arribar la teràpia i donar a conèixer els avantatges que aquesta té en el tractament del dolor.

El Dr. Mgiliora és expert en Ozonoteràpia per la Universitat de Sevilla i expert en Ozonoteràpia i Factors de Creixement Ozonitzats per la Universitat Fundació Rey Juan Carlos de Madrid, també és membre de la Junta Directiva de l’Associació Espanyola de Professionals Mèdics en Ozonoteràpia (AEPROMO).

Que és l’ozonoteràpia?
És un tractament mèdic i natural que utilitza l’ozó medicinal com a principi actiu amb un alt grau d’efectivitat, sempre que estigui realitzat per professionals amb experiència i degudament formats.

Quins punts forts té l’ozonoteràpia respecte a altres tractaments?
L’aspecte més destacat de l’ozonoteràpia és que es pot aplicar a tot tipus de pacients, independentment de l’edat, perquè és un tractament segur que no presenta contraindicacions.

Per què dieu que és un tractament segur?
Perquè la seva aplicació no produeix efectes adversos ni reaccions secundàries, i això possibilita que es pugui administrar de manera complementària amb altres tractaments mèdics o farmacològics, sense presentar contraindicacions.

A quin tipus de pacients va dirigida aquesta teràpia?
És una teràpia molt versàtil que es pot administrar a pacients sense límit d’edat o patologia perquè actua com un potent oxigenant del cos. Que sigui un potent oxigenant permet combatre el dolor, les infeccions de diferent origen (viral, bacteriana, per fongs i paràsits) i accelerar els temps de cicatrització d’úlceres, ferides, cremades, etc.
Aquesta capacitat de l’ozó mèdic d’aportar major oxigenació permet que es pugui aplicar en pacients que, sense estar malalts, creguin necessari sentir major vitalitat, com és el cas dels esportistes, donat que aquesta teràpia oxigena la sang i aporta més energia.

Quan i què porta el Dr. Migliora a especialitzar-se en aquest camp?
Vaig tenir la sort de formar-me en un hospital on cada prescripció mèdica era discutida en ateneus clínics. Em van ensenyar a buscar i documentar-me sobre els efectes positius i negatius de cada fàrmac que receptava als meus pacients, més enllà del que l’agent de propaganda mèdica o el laboratori m’informés. Això no significa que estigui en contra dels fàrmacs, però sí de l’abús pel dany que a la llarga provoca als pacients.
En aquesta recerca crítica, vaig trobar l’ozonoteràpia i vaig començar a comprovar els resultats en els pacients que rebien aquest tractament. Això em va entusiasmar i vaig decidir formar-me i especialitzar-me en aquest camp.

Com ha estat l’acceptació d’aquesta teràpia a Girona?
Al principi, quan vam començar, la informació era quasi inexistent, però a poc a poc això ha anat canviant i ara és un tractament molt més conegut, tot i que encara queda molt per fer en la difusió d’aquesta teràpia. La veritat és que les persones tractades amb ozó mèdic han mostrat un alt grau d’acceptació en vista dels resultats que han obtingut, i constitueixen un important mitjà de difusió.

Quin grau de presència té l’ozonoteràpia a les clíniques catalanes?
La presència encara no arriba a la major part de les clíniques de Catalunya, però s’ha de destacar que sí que està present en aquelles de major importància i renom. A Barcelona hi ha clíniques que fa més de vint anys fan ozonoteràpia.

Per què creieu que no ha arribat amb tanta força com ho ha fet en altres països d’Europa?
Crec que com tot tractament mèdic que s’allunya de la medicina tradicional, l’ozonoteràpia també s’ha d’obrir pas demostrant els seus resultats i abast mèdic, així com els seus beneficis econòmics. Si el Sistema Nacional de Salut la incorporés entre les seves ofertes de tractaments, obtindria un important estalvi en les despeses d’assistència sanitària. Això portarà temps però estic convençut que, així com va passar a altres països de la UE, també passarà a Espanya. De fet, ja hi ha una important mútua privada que reconeix alguns dels tractaments amb ozó, i això ja és un començament que té bones perspectives.

Quines accions heu dut a terme per donar a conèixer el vostre centre i la vostra teràpia?
Varem crear la nostra pròpia pàgina web, en la qual hem pogut oferir una àmplia informació sobre els tractaments amb ozonoteràpia. Tres anys després la vam renovar totalment perquè tingués major atractiu visual, sense deixar de banda el rigor del contingut, organitzada de manera que facilités l’accés a la informació requerida pels nostres visitants i premetre’ls una millor interacció.
Hem fet publicitat en diferents mitjans gràfics i virtuals. Hem participat en programes i reportatges de ràdio, hem patrocinat esdeveniments esportius i hem signat convenis amb diferents institucions i col·lectius.

 

Heu fet col·laboracions amb altres entitats?
Sí, hem signat diversos convenis amb diferents institucions com l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Girona, GEIEG, Banc Sabadell, Col·legi de Periodistes de Girona, Clínica Salus Infirmorum, SECOT, SWINFASTER, i recentment amb la residència Can Regàs, gràcies el qual, socis, personal i residents poden beneficiar-se dels tractaments amb ozó que oferim.

Les instal·lacions d’un centre d’aquestes característiques requereixen una forta inversió? Com us vau finançar?
Sí, nosaltres ens vam finançar a través d’un crèdit que ens va concedir l’ICO.

Quina ha estat la major dificultat per a la vostra empresa?
La major dificultat va ser el desconeixement respecte a l’ozonoteràpia del públic en general i de l’àmbit mèdic en particular. La falta d’informació entre els metges segueix constituint un dels principals entrebancs, cosa que dificulta la prescripció d’aquest tractament.

Des que vau començar fins ara, hi ha alguna cosa que faríeu diferent?
Començaríem abans amb les xarxes socials, amb una inversió de major abast territorial.

Com veieu Omedicu en els propers dos anys? Quina és la missió a llarg termini?
Ara mateix som l’únic centre mèdic especialitzat només en ozonoteràpia de tota la província. Esperem ser el centre mèdic de referència en ozonoteràpia de la província de Girona els propers anys.

Quin consell donaríeu a les persones que estan pensant a muntar la seva pròpia empresa?
Assessorar-se amb professionals del món empresarial i aprendre de les seves experiències, així com fer cursos de formació pel que fa al funcionament de l’empresa, resulten d’una important ajuda.
Elaborar un pla d’empresa és imprescindible, perquè permet baixar a terra els somnis i les idees, i comprovar si concorden amb les possibilitats reals d’èxit. D’altra banda, és necessari elaborar-lo per obtenir les línies de finançament.

Com valoreu l’oferta formativa de la ciutat pel que fa a emprenedoria i món empresarial? Què creus que s’hauria de fer des de les institucions públiques per ajudar els emprenedors?
Crec que a Girona hi ha molt bona oferta formativa tant pública com privada. Des de l’àmbit públic crec que s’hauria d’oferir als emprenedors més ajudes econòmiques durant els primers dos o tres anys, que possibilitin desenvolupar l’activitat sense tantes càrregues econòmiques, i poder destinar aquests recursos al finançament i creixement de la mateixa empresa.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.