Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Xavier Torres fa un repàs a la història de Girona en els anys 1519-1599 en el llibre Girona al segle XVI. Cavallers i menestrals

La publicació, que forma part de la col•lecció «Quaderns d'història de Girona», editada conjuntament per la Diputació i l'Ajuntament de Girona, es presentarà dilluns, 19 de juny, a les 19 h, a la sala Miquel Diumé del consistori gironí.

Albert Gómez, diputat de la Diputació de Girona, i Eduard Berloso, vicealcalde de l’Ajuntament de Girona, juntament amb l’historiador Joaquim Nadal i l’historiador i autor, Xavier Torres, presentaran dilluns, 19 de juny, a les 19 h, a la sala Miquel Diumé de l’Ajuntament de Girona, el llibre Girona al segle XVI (1519-1599). Cavallers i menestrals, una publicació que explica la història de la ciutat en aquest període decisiu per a la configuració de la Girona actual.
Es tracta del nou i darrer volum de la col·lecció «Quaderns d’història de Girona», editats per l’Ajuntament i la Diputació de Girona. Iniciada l’any 1987 i amb un total de disset volums ja publicats, la col·lecció té per objectiu posar a l’abast d’un públic ampli, de manera sintetitzada i a càrrec dels millors especialistes de cada etapa històrica, la informació existent sobre el passat de la ciutat.

Aquest títol que es presenta ―darrer volum publicat― posa fi a la col·lecció. Amb els «Quaderns d’història de Girona» s’ha completat, per mitjà d’un total de disset volums, l’estudi de totes les etapes històriques de la ciutat, des dels seus orígens fins a les primeres eleccions democràtiques. Una col·lecció que destaca pel to divulgatiu, amb capítols curts i nombroses il·lustracions que acompanyen els textos.

El llibre fa un repàs de la Girona de principis del segle XVI, una ciutat en reconstrucció o tot just refeta de les calamitats de la darreria de l’època medieval: des de les epidèmies de pesta i la conseqüent caiguda demogràfica fins a la guerra, la crisi econòmica o les diferents inundacions.

Autor
Xavier Torres (Barcelona, 1955) és catedràtic d’història moderna de la Universitat de Girona i membre de l’Institut de Recerca Històrica d’aquesta universitat. Les seves principals línees d’investigació han estat el bandolerisme català del barroc, els escrits memorialistes a la Catalunya moderna, la Guerra dels Segadors i el patriotisme català en temps de la Casa d’Àustria. Ha col•laborat com a autor o coordinador en obres col•lectives com ara el Diccionari d’història de Catalunya (Barcelona, 1992) i Història, política, societat i cultura dels Països Catalans (Barcelona, 1997). També ha publicat articles especialitzats en revistes com ara Recerques, Pedralbes, Història Social, Hispania i L’Avenç.

Per a més informació:
Oficina de Difusió
Diputació de Girona
difusio@ddgi.cat
972 185 057
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.