Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La nova exposició de la Casa Masó presenta una col·lecció d'art nacional i internacional creada a la Girona de fa un segle

"Els Masó: artistes i col·leccionistes" és el primer estudi de les obres d'art creades o adquirides per tres generacions de la família Masó. Inclou més de 120 pintures, dibuixos, escultures, i objectes de vidre i ceràmica des del segle XV fins al XX.

Rafael Masó va heretar del seu pare i del seu avi l’afició per al col·leccionisme d’art antic i modern, i gràcies a ells avui la Casa Masó és un petit museu d’art català de l’època del Modernisme i el Noucentisme, ple d’objectes carregats d’història. Amb l’exposició “Els Masó: artistes i col·leccionistes”, la Fundació Rafael Masó presenta per primera vegada una selecció de les obres que els Masó van anar adquirint a finals del segle XIX i principis del XX, per mostrar fins a quin punt la presència i contemplació de l’art era un fet essencial en les seves vides i de com van voler llegar aquest valor a les generacions futures. La mostra serà inaugurada demà, 16 de juny (19 h), per l’alcaldessa de Girona i presidenta de la Fundació Rafael Masó, Marta Madrenas, i es podrà visitar fins al 25 de novembre de 2017. 

Aquest projecte ha permès estudiar amb detall no només la rellevància i el significat de les pintures, escultures, dibuixos i objectes decoratius de la família Masó sinó que vol explicar què representava la col·lecció en el context cultural i social de la Girona de l’època. Al mateix temps, l’exposició suposa el primer estudi que es fa de l’obra pictòrica de Gaudenci Masó (Santiago de Cuba, 1830 - Girona, 1893) i de Rafael Masó Pagès (Barcelona, 1851 - Girona, 1915), l’avi i el pare de l’arquitecte, respectivament. L’estudi també ha tret a la llum detalls fins ara desconeguts de les vides d’ambdós personatges. 

La recerca que ha dut a terme el comissari de l’exposició, el Dr. Ignasi Domènech i Vives, cap de col·leccions dels Museus de Sitges, no s’ha limitat només als fons que es conserven a la pròpia Casa Masó, sinó que l’ha portat a estudiar les obres d’art que Rafael Masó i Esperança Bru van llegar als seus fills, posant al descobert una sorprenent i interessantíssima col·lecció d’art antic i modern, procedent tant de Catalunya com d’altres països. Així doncs, s’hi poden veure més de 120 pintures i escultures d’autors com Eugenio Lucas, Vicente López, Modest Urgell, Laureà Barrau, Joan Brull, Celso Lagar, Mela Muter, Xavier Montsalvatge, Enric Casanovas, Feliu Elias i Martí Gimeno, acompanyades per una interessant mostra de dibuixos d’artistes espanyols i italians dels segles XVII, XVIII i XIX, i objectes decoratius de ceràmica, fusta i vidre dels segles XV al XX, la majoria dels quals s’exposen per primera vegada. 

Tal com afirma l’alcaldessa de Girona en el preàmbul del catàleg de l’exposició, “gràcies a aquest treball avui disposem d’una visió molt més completa de la polifacètica figura de Rafael Masó i del seu inesgotable afany per convertir Girona en una ciutat d’art i cultura”. 

Visites comentades

El comissari de l’exposició farà dues visites comentades, una el mateix dia de la inauguració i la següent el dia 28 de setembre, després d’una conferència sobre l’exposició a la seu dels Amics del Museu d’Art de Girona (19 h). 

L’exposició es complementa amb un catàleg de 176 pàgines, en edició català i anglès. 

Per descarregar-vos imatges de l’exposició aneu a aquesta bústia de Dropbox

Totes les imatges: © Fundació Rafael Masó / Jordi Puig, 2017. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.