Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Primera jornada de desfilades a Gimoda amb les firmes Pototi, DNA, Bella Lola, Who i el dissenyador Pau Esteve

La primera jornada es va dur a terme al Teatre Municipal de Girona el dissabte 10 de juny al matí i va acollir una gran afluència de públic. La jornada d'empresa dedicada la moda sostenible es durà a terme avui dilluns de 10 a 14 h a l'Auditori del Centre Cultural la Mercè.

La primera jornada de desfilades de Gimoda que es va dur a terme al Teatre Municipal de Girona va acollir, el dissabte 10 de juny al matí, amb una gran afluència de públic les propostes de Pototi i DNA; i a la tarda serà el torn de Bella Lola (17h), Who (19h) i Pau Esteve (21h).

Pototi, nascuda al 2016 de la mà de Txomin Plazaola, confecciona des de Barcelona col.leccions infantils on barreja i reflecteix els seus gustos i passions. A Gimoda ha presentat la seva col.lecció de primavera-estiu 2017 amb flors , ratlles marineres i estampats que es barregen amb peces d’inspiració boyscut esportiva creant looks eclèctics i divertits.

DNA (Claudio di Rossi) és una firma dedicada a l’artesania italiana i española de qualitat per al Dandy modern amb influències estilístiques dels anys 1920 i fins als 1960, l’època daurada de l’estil. La marca s’inspira en Fred Astaire, Cary Grant, Al Capone i Marcello Mastroinanni, entre altres, per crear una desfilada multi temporal feta de roba exclusiva i natural per produccions molt limitades i petites. Es tracta d’una producció clàssica amb la vista posada en la qualitat i la individualitat.

Bella Lola, confecciona roba de bany per a dona i aposta per un sistema de producció artesanal perquè cada peça sigui singular i única. Bella Lola connecta amb la part més artesanal del disseny, defugint la temporalitat de les modes i proposant peces amb personalitat.

Pau Esteve crea les seves peces sota la idea de que la moda no ha de condicionar el ritme del dia a dia. El dissenyador català confecciona a Barcelona roba urbana per l’home i la dona que busca la bellesa en el fet pragmàtic. Amb clara influència nòrdica, Esteve proposa moda còmoda i versàtil per convèncer al públic jove, urbà i compromès amb la seva realitat.

Who presentat a Gimoda la seva col.lecció “Slow” per a la temporada primavera-estiu 2018 on els volums segueixen la tendència natural de la firma donant importància als detalls. La marca confecciona roba per a dones urbanes i cosmopolites on els teixits prenen gran protagonisme per plasmar aquesta idea d’alentir el temps. El color negre es manifesta a través de ratlles de diversos tamanys i conceptes sobre tons naturals per emfatitzar un look arquitectònic.

I el diumenge les desfilades van continuar amb les propostes de Ilisa Goodman (11h), Miriam Alvarez ( 13h), Nuria Serra (17h) , KM by Lange (19h) i Ingrid Munt (21h). Les invitacions per assistir a les desfilades eren gratuïtes i es podien demanar a través del web www.gimoda.cat 

La tercera Setmana de la Moda de Girona es va inaugurar divendres al vespre amb una desfilada de Yerse . Poc abans es va dur a terme un homenatge al dissenyador de referència mundial Elio Berhanyer i una trobada on professionals de la moda van poder conversar amb el veterà creador. Gimoda compta aquest any amb 11 dissenyadors alguns d’ells emergents i d’altre firmes consolidades, i, com a novetat, acollirà una jornada dedicada a la moda sostenible que es durà a terme avui dilluns. Gimoda està organitzada per Agimod i l’Ajuntament de Girona i té la col·laboració de la Generalitat i la Diputació de Girona.

Jornada sobre moda sostenible i ètica

La jornada d’empresa dedicada la moda sostenible es durà a terme avui dilluns de 10 a 14 h a l’Auditori del Centre Cultural la Mercè amb l’objectiu és donar a conèixer al teixit empresarial i al consumidor conceptes que estan marcant noves tendències en la producció i els hàbits de compra. De la mà d’experts i empreses capdavanteres en l’adopció de processos sostenibles (com Eurecat, Filats Besalú, Toni Pons o Santi Mallorquí d’Organic Cotton, entre d’altres) s’identificaran noves oportunitats i es compartiran bones pràctiques per generar models de negoci més competitius i sostenibles . Hi haurà conferències i taules rodones . La periodista de TV3 especialitzada en moda, Peté Soler, serà l’encarregada de moderar aquesta jornada. Segons la presidenta d’Agimod, “la moda sostenible és una necessitat i una oportunitat” .

Sobre la Setmana de la Moda de Girona

La Setmana de la Moda de Girona té per objectiu promoure el sector del tèxtil i la moda catalana, impulsar el talent i l’esperit creatiu dels dissenyadors en un espai de trobada en el qual es puguin teixir sinergies entre professionals i mostrar al consumidor el potencial creatiu que hi ha a la demarcació. La voluntat de la iniciativa és fer arribar al carrer a aquells dissenyadores i dissenyadores emergents de la zona perquè siguin coneguts i puguin trobar sortida laboral real per al seu futur i fer que la ciutadania entri en contacte amb tot el talent i la creativitat tèxtil del territori gironí. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.