Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona lliura els premis de la 32a edició dels Jocs Florals i Literaris de Secundària

Un centenar d'alumnes han omplert aquest matí el Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona.

Un centenar d’alumnes dels centres d’educació secundària de Girona han participat aquest matí al lliurament de premis de la 32a edició dels Jocs Florals i Literaris que organitza l’Ajuntament de Girona. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor de Cultura, Carles Ribas, han donat la benvinguda als assistents a l’acte, que ha tingut lloc al Saló de Descans del Teatre Municipal de la ciutat. 

Als Jocs Florals d’enguany han resultat guanyadors 20 alumnes de 7 centres d'educació secundària de la ciutat: l’Institut Montilivi, l’Institut Santiago Sobrequés, l’Institut Vicens Vives, el Col·legi La Salle, el Col·legi Maristes, l’Escola Les Alzines, i l’Escola Bell-lloc del Pla de Girona, i el tema proposat aquest any per a l’esdeveniment literari ha sigut “Girona, ciutat d’acollida”. 

L’alcaldessa de Girona ha manifestat la rellevància d’aquests guardons “que suposen un reconeixement i un homenatge a la llengua, màxim tret identitari de les nacions”, alhora que ha volgut recalcar la importància del tema proposat d’enguany relacionat amb la crisi dels refugiats i el paper que hi està jugant Girona, tal com demostra que ja ha sigut mereixedora del Premi d’Europa d’aquest any per fomentar els valors de la pau, la solidaritat i la cooperació. 

La guanyadora del primer cicle de secundària obligatòria en la categoria Flor Natural ha estat Queralt Alonso, de l’Institut Montilivi; Carla Garralaga, de La Salle, ha guanyat l’Englantina, i la Viola ha sigut per a Ona Domènech, de l’Institut Santiago Sobrequès. L’accèssit de Viola l’ha guanyat Pau Jaén, de l’Institut Santiago Sobrequés. El primer premi de prosa ha sigut per a Clara Carlas, de La Salle; el segon per a Neus Fanals, de l’Institut Montilivi; el tercer per a Anna Riera, de Maristes, i l’accèssit del tercer premi de prosa l’ha guanyat Enrique del Álamo, de Maristes Girona. 

A segon cicle de secundària obligatòria, la Flor Natural ha sigut per a Mariona Planchart, de Les Alzines; l’Englantina per a Sara Lorman, de l’Institut Vicens Vives, i la Viola per a Maria Rossell, de Les Alzines. El primer premi de prosa ha estat per a Alba Vallès, de l’Institut Montilivi; el segon per a Júlia Ibáñez, de l’Institut Vicens Vives, i el tercer per a Alex Soriano, de Bell-lloc del Pla. 

A secundària postobligatòria la Flor Natural l’ha guanyat Maria Prat, de l’Institut Vicens Vives; l’Englantina, Júlia Blancafort, de Les Alzines, i la Viola ha sigut per a Nuria Sebastià, també de Les Alzines. El primer premi de prosa l’ha guanyat Mireia Planas, de l’Institut Vicens Vives; el segon ha sigut per a Habsa Hittani, de l’Insitut Montilivi, i el tercer ha anat a mans de Mariona Canadell, de Maristes Girona. 

Tots els guardonats han rebut un llibre i una flor i una reproducció de la lletra “d” de Torres Monsó. 

El regidor de cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas; la treballadora del Servei Municipal de Biblioteques Montserrat Valentí; l’escriptor Xavier Carmaniu; la professora de l’Institut Santa Eugènia Natàlia Madrenas; el professor de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona Pep Valsalobre, i Montserrat Bertran, en representació dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Girona, han sigut els membres del jurat de l’edició d’enguany. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.