Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Institut d'Estudis Nahmànides acull una trobada internacional d'estudiosos del judaisme

L'entitat organitzadora de la reunió és l'Associació Europea per als Estudis Jueus.

Ahir i avui l’Institut d’Estudis Nahmànides, del Patronat del Call de Girona, ha acollit una trobada internacional d’estudiosos del judaisme organitzada per l’Associació Europea per als Estudis Jueus (EAJS). Els participants són acadèmics d’arreu del món reconeguts en matèria d’estudi de la història i la cultura jueva que han aprofitat la reunió per visitar el Museu d’Història dels Jueus. 

Durant la trobada, que s’ha configurat en forma de workshop sota el lema de “E pluribus unum? Multidisciplinarity in Jewish Studies Programmes and Teaching”, s’han debatut sobre conceptes com la multidisciplinarietat i la diversitat d’anàlisis i perspectives en els programes acadèmics i en l’ensenyament dels estudis jueus a diferents institucions de tota Europa. El taller ha estat organitzat en col·laboració amb el projecte conjunt de la Universitat Complutense de Madrid i el Consell Superior d’Investigacions Científiques, anomenat Jewish Cultures Across Mediterranean Europe i finançat per la Fundació Rothschild Hanadiv Europe. 

La reunió ha convocat acadèmics amb responsabilitats institucionals amb la voluntat d’oferir-los un espai de debat sobre les dificultats de desenvolupar programes de grau coherents, alhora que donar cabuda a la diversitat disciplinar dels estudis jueus. Amb aquest diàleg, els i les participants han pogut comprendre millor les diferents tradicions acadèmiques que constitueixen l’extens i divers paisatge dels estudis jueus a Europa. 

Aquest migdia, el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha saludat els participats a la trobada. “Per Girona és molt interessant que el grup d’investigadors de l’EAJS ens hagi escollit com a lloc on trobar-se, treballar i debatre a l’entorn de teories, trajectòries i disciplines sobre els estudis jueus, perquè això atorga a la ciutat un reconeixement en el món acadèmic i científic i la projecta més enllà dels marges del turisme, fins i tot del turisme cultural, conferint-li un rol destacat a nivell acadèmic i universitari”, ha remarcat el regidor. 

L’Institut d’Estudis Nahmànides fa 25 anys que treballa en la recerca de la història i del patrimoni jueu, compta amb una biblioteca especialitzada amb més de 8000 títols i organitza seminaris, cursos i cicles de conferències sobre temes relatius a la cultura jueva. Trobades com aquesta són una via per recollir els fruits de molts anys de feina continuada, i constitueixen un pas més per establir una bona relació amb el món científic i acadèmic i per posicionar Girona com una ciutat clau en els estudis científics d’història i cultura jueves. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.