Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El dissenyador de referència mundial, Elio Berhanyer, gran protagonista de la 3a edició de GiModa

L'esdeveniment, que tindrà lloc del 9 al 12 de juny, comptarà amb una jornada dedicada a la moda sostenible i ètica.

El dissenyador de moda espanyol , Elio Berhanyer, serà el gran protagonista de la tercera edició de la Setmana de la Moda de Girona, GiModa, que se celebrarà del 9 al 12 de juny. Els organitzadors de l’esdeveniment volen fer un reconeixement a la trajectòria d’aquest gran mestre i creador de 88 anys, un dels dissenyadors de moda més reconeguts d’Espanya i amb una gran projecció internacional i una de les grans figures de la moda que han inspirat i inspiren les noves generacions. Elio Berhanyer compta entre les seves clientes personatges de la talla de l’actriu Ava Gardner, Vyd Charisse i la Reina Sofia i ha rebut nombrosos premis , entre els quals destaca la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts i el Premi Nacional de Moda.
La Setmana de la Moda de Girona està organitzada per Agimod i l’Ajuntament de Girona i té la col·laboració de la Generalitat i la Diputació de Girona.
La tercera edició de GiModa acull onze dissenyadors, alguns d’ells emergents i d’altre firmes consolidades, que presentaran les seves propostes: Yerse, Pototi, DNA, Bella Lola, Pau Esteve, WHO, Ilisa Goodman, Limbo , Nuria Serra , KM by Lange i Ingrid Munt. Les desfilades es duran a terme al Teatre Municipal de Girona i a partir d’avui ja es pot demanar a través del web www.gimoda.cat les invitacions gratuïtes per poder assistir-hi ja que l’aforament és limitat.
La setmana de la Moda de Girona comptarà també amb un espai, GiModa Market, on els dissenyadors podran mostrar i vendre el seus productes als assistents. A més, a la plaça del Vi s’instal.larà una zona per les actuacions musicals i les activitats que s’han previst.
La desfilada inaugural de la tercera edició tindrà lloc el divendres 9 de juny a les 21h a la plaça del Vi de Girona i anirà a càrrec de Yerse.
“GiModa arriba a la tercera edició i amb la voluntat de ser un lloc de trobada dels protagonistes de la moda i de reflexió del moment que viu el sector”, segons ha destacat la presidenta d’Agimod, Sílvia Castelló. Per això com a novetat aquesta any la cita comptarà amb una jornada d’empresa dedicada a la moda sostenible i ètica.
Agimod i l’Ajuntament de Girona han presentat aquesta nit els detalls de la tercera edició de la Setmana de la Moda de Girona en un espectacular i innovador acte que s’ha dut a terme al Pont de Pedra de Girona. Durant la presentació s’ha elevat uns 2 metres del terra una estructura amb un gran vestit de color vermell i fúcsia acabat amb una cua de sis metres on el públic assistent s’hi ha pogut fotografiar . Hi ha hagut música en directe a càrrec del DJ Basi de la Fuente.
L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas ha valorat la projecció i el creixement que està experimentant la Setmana de la Moda, i ha destacat la rellevància d’aquest sector per a la ciutat: “pot ser un dels eixos econòmics de la Girona del dia de demà, perquè ja estem atraient joves talents que vénen a Girona per quedar-s’hi: creen el seu taller, es fan aquí les confeccions i obren la seva botiga. Des de l’Ajuntament hem de posar facilitats perquè les iniciatives en aquest camp, com la Setmana de la Moda, serveixin per consolidar un sector de qualitat i que viu moments a l’alça”. La presidenta d’Agimod, Sílvia Castelló, s’ha mostrat satisfeta per “la consolidació de l’esdeveniment que vol posar Girona en l’epicentre de la moda”

Jornada sobre moda sostenible i ètica
A banda de les desfilades , com a novetat, en aquesta edició de GiModa , el dilluns 12 de juny, a l’Auditori del Centre Cultural la Mercè de les 10h a les 14h, hi haurà una jornada d’empresa dedicada la moda sostenible i ètica. L’objectiu és donar a conèixer al teixit empresarial i al consumidor conceptes que estan marcant noves tendències en la producció i els hàbits de compra. De la mà d’experts i empreses capdavanteres en l’adopció de processos sostenibles (com Eurecat, Filats Besalú, Toni Pons o Ecoalf Madrid, entre d’altres) s’identificaran noves oportunitats i es compartiran bones pràctiques per generar models de negoci més competitius i sostenibles . Hi haurà conferències i taules rodones . La periodista de TV3 especialitzada en moda, Peté Soler, serà l’encarregada de moderar aquesta jornada. Segons la presidenta d’Agimod, “la moda sostenible és una necessitat i una oportunitat” .

Sobre la Setmana de la Moda de Girona
La Setmana de la Moda de Girona té per objectiu promoure el sector del tèxtil i la moda catalana, impulsar el talent i l’esperit creatiu dels dissenyadors en un espai de trobada en el qual es puguin teixir sinergies entre professionals i mostrar al consumidor el potencial creatiu que hi ha a la demarcació. La voluntat de la iniciativa és fer arribar al carrer a aquells dissenyadores i dissenyadores emergents de la zona perquè siguin coneguts i puguin trobar sortida laboral real per al seu futur i fer que la ciutadania entri en contacte amb tot el talent i la creativitat tèxtil del territori gironí

 

 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.