Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Editor de continguts

Vuit centres educatius de Girona han apadrinat escultures de la ciutat aquest curs

Demà, a les 10 h, el Centre Cultural La Mercè acollirà l'acte de cloenda de l'activitat "Apadrinem escultures", impulsada per l'Ajuntament de Girona i l'associació Amics de la UNESCO de Girona.

Vuit centres educatius de la ciutat de Girona han participat aquest curs escolar en l’activitat “Apadrinem escultures”, impulsada per l’Ajuntament de Girona i l’associació Amics de la UNESCO de Girona. El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament, Carles Ribas, i la presidenta d’Amics de la UNESCO de Girona, Dolors Reig, presidiran l’acte de cloenda del recurs educatiu demà a les 10 h al Centre Cultural La Mercè. 

El centres que han participat en aquest recurs educatiu enguany són l’escola El Bosc de la Pabordia, que apadrina l’escultura L’Atleta, de Ció Abellí; l’escola Santa Eugènia, que apadrina les escultures Rellotge de sol, de Josep Duixans, i Granotes, de Ramon M. Carrera; l’escola FEDAC Pont Major, que apadrina L’abraçada, de Pepe Noja; i el col·legi Dr. Masmitjà, que apadrina Perns, de Narcís Costa, i Creu de terme, de Ramon Dalmau. També hi han participat l’institut Santa Eugènia, amb les escultures La columna, de Domènec Fita, i Foques i Lletres toves, de Torres Monsó; l’institut Jaume Vicens Vives, que apadrina Contra l’invasor, de Miquel Blay; i l’institut Santiago Sobrequés, que apadrina A Josep Irla, de Mercè Riba. 

Durant l’acte de cloenda de demà els centres signaran els seus fulls de compromisos, entre els quals hi ha continuar vetllant per l’escultura que apadrinen, donar-la a conèixer a la ciutat i procurar pel seu bon estat de manteniment. 

L’any 2001 l’Ajuntament de Girona va acollir el projecte ideat pels Amics de la UNESCO de Girona “Apadrinem escultures”, que té per objectiu despertar els valors, crear actituds i desenvolupar hàbits eficaços per a la preservació i la defensa del patrimoni escultòric dels carrers i places de la ciutat. A través del programa municipal de recursos educatius, el projecte va arribar als centres educatius i, al llarg d’aquests anys, són moltes les escoles i instituts que han apadrinat alguna escultura de la ciutat. 

Tornar