Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El piano de cua del Concurs Internacional de Música Maria Canals visitarà Girona de nou per Temps de Flors

L'instrument estarà disponible per a tothom qui vulgui tocar-lo del 13 al 21 de maig al claustre del Centre Cultural La Mercè. L'acció està impulsada per la Confraria de Sant Jordi, amb seu a l'església dels Dolors de Girona.

El Concurs Internacional de Música Maria Canals portarà un piano de cua a Girona coincidint amb la 62a edició del Girona, Temps de Flors. L’instrument estarà disponible per a tothom qui vulgui tocar-lo del 13 al 21 de maig entre les 10 i les 22 h al claustre del Centre Cultural La Mercè. Els dies 13, 17 i 20 de maig es podrà tocar fins a les 24 h. 

Durant aquest període, s’ha programat una actuació musical a l’espai el diumenge 14 de maig a les 12.30 h que protagonitzara la pianista Laia Martín i la soprano Jonaina Salvador. La concertista Laia Martín ha estat guanyadora del Concurs d’interpretació musical AOC de la Seu d’Urgell i del Premi Mestre Blanc de música de cambra del Conservatori de Música de Manresa. A més, va rebre el segon premi de música de cambra al Premi Ciutat de Manresa, una menció d’honor al Concurs Arjau de Barcelona i el tercer premi al Concurs Internacional de Piano de Pompignan (França). 

Per la seva banda, l’andorrana Jonaina Salvador, que va començar els seus estudis de piano l’any 1992, ha guanyat diferents premis, com el primer premi en el XV Concurs de Música de Cambra dels Pòdiums de Sant Joan de Vilatorrada o el guardó del IV Concurs d’Interpretació Musical de Les Corts per a Joves Intèrprets. 

L’any passat es va poder gaudir també del piano del Concurs durant Girona, Temps de Flors, tot i que en aquella ocasió l’instrument estava ubicat al Museu d’Art. L’acció d’apropar el piano del Concurs a diferents equipaments s’emmarca dins les activitats de l’OFF Concurs i té com a objectiu divulgar la pràctica musical a la ciutadania. Aquesta iniciativa es porta a terme cada any en diferents espais culturals, parcs, universitats, escoles i ciutats de Catalunya i l’Estat espanyol. Aquest 2017 ha tingut lloc la 63a edició del Concurs i s’ha comptat amb la presència de 81 pianistes procedents de 31 nacionalitats, seleccionats entre més de 180 inscrits de 35 països. 

Durant Girona, Temps de Flors, tothom qui vulgui podrà compartir la seva actuació a les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) amb el hashtag #johitoco i #pianotempsdeflors. Es poden penjar fotografies i vídeos, i fins i tot es podrà penjar la peça audiovisual sencera al canal La Galeria dels Tocats de Youtube, on ja hi ha més de 50 vídeos de diferents pianistes. 

La Confraria de Sant Jordi

La iniciativa de portar el piano a Girona està impulsada per la Confraria de Sant Jordi, que té la seu a l’església dels Dolors de Girona. Els orígens d’aquesta confraria es remunten a l’any 1386. Va ser fundada sota l’advocació de Sant Jordi i Santa Isabel per l’Infant Joan, duc de Girona i comte de Cervera, inspirant-se en la que havia establert a Barcelona quinze anys abans el rei Pere el Cerimoniós. Posteriorment a la guerra de Successió, la Confraria va seguir reunint-se privadament assistint a la Processó del Corpus i Dijous Sant fins que, a principis del segle XX, un grup de famílies de Girona van refer la Confraria i es van incorporar al Reial Estament de Girona. Actualment es dedica a promoure activitats culturals a la Ciutat de Girona. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.