Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Editor de continguts

L'Ajuntament de Girona dóna suport al programa d'identificació genètica de la Generalitat de Catalunya

Des del consistori s'orientarà i s'informarà la ciutadania interessada a participar en aquest projecte de recuperació de la memòria històrica.

L’Ajuntament de Girona donarà suport al programa d’identificació genètica que ha iniciat recentment la Generalitat de Catalunya a través dels Departaments d’Afers Exteriors, Salut i Justícia. Totes les persones interessades a participar en aquest projecte de recuperació de la memòria històrica podran adreçar-se al consistori, des d’on se’ls orientarà i se’ls facilitarà tota la informació sobre el programa.

 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha subratllat que “des de l’Ajuntament ens posem a disposició de la Generalitat per col·laborar en aquest programa amb tot el que faci falta i que ens sigui possible, perquè compartim l’objectiu de recuperar la memòria històrica del nostre país i la nostra ciutadania i de reparar democràticament el dany i les injustícies que es van produir durant la Guerra Civil i la dictadura”.

 

L’objectiu del programa d’identificació genètica de la Generalitat de Catalunya és recollir i conservar els perfils genètics dels familiars de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la dictadura franquista que ho desitgin i paral·lelament obtenir perfils genètics extrets de les restes humanes que es vagin localitzant o exhumant, creuar-ne les dades per establir relacions de parentiu i determinar identificacions personals.
 

Tornar