Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El MOT 2017 conclou amb plena ocupació tant a Girona com a Olot, i un públic total d'unes 3.000 persones

Girona posa punt i final al festival literari inaugurat a Olot que, en algunes sessions, ha sobrepassat la capacitat prevista.

La quarta edició del MOT, Festival de Literatura Girona-Olot, que enguany ha tingut com a fil conductor “Escriure el passat”, ha conclòs avui amb un gran èxit de públic: plena ocupació de les converses programades tant a Olot com a Girona; en alguns casos, fins i tot, superant la capacitat dels espais que les acollien, la sala La Carbonera (Olot) i l’Auditori de la Biblioteca Carles Rahola (Girona). S’estima que un total de 3.000 persones han assistit al festival de literatura, que va tenir lloc a la capital de la Garrotxa del 23 al 25 de març, i a la del Gironès del 30 de març a l’1 d’abril.

La comissària del Festival, Mita Casacuberta, s’ha mostrat molt satisfeta del desenvolupament de tot el festival MOT i de la bona acollida per part del públic, tant local com d’arreu de Catalunya, que ha vingut per primer cop o repeteix, i que fa que el festival es consolidi “no només com a esdeveniment cultural rellevant de demarcació, sinó de país”.

Les claus de l’èxit del MOT 2017

Segons l’organització, part de l’èxit del MOT radica en les parelles literàries que han conformat el programa de converses. “La combinació dels autors no ha sumat, sinó que ha multiplicat la qualitat del contingut de les propostes programades”, ha valorat la comissària. El MOT 2017 ha programat més d’una quinzena de converses literàries a dos o tres veus, que ha reunit a Olot i Girona fins a 36 autors catalans, estatals i internacionals de renom. Van tenir especial poder de convocatòria els diàlegs entre Almudena Grandes i Anna Maria Garcia, Enric Calpena i Edward Rutherfurd, i Bernardo Atxaga i Albert Sánchez Piñol.

De la mateixa manera, i més enllà de la qualitat dels autors convocats, la temàtica del programa –Escriure el passat–, basat en el usos del passat en la literatura contemporània, s’ha revelat un tema d’alt interès pel públic fidel que no ha dubtat a participar amb preguntes en totes les converses.

Un altre factor clau que explica l’èxit del MOT és la seva proximitat, la complicitat que s’estableix entre els autors i el públic, que els fa sentir com a casa i que no és possible en grans festivals com a París o Barcelona. “Existeix una màgia, un corrent de simpatia entre la gent i els autors, que fa del MOT una cita indispensable per a molts escriptors i editorials”, ha manifestat la comissària.

Com en edicions precedents, el ver-MOT ratifica el seu paper rellevant dins el programa del festival que, tot i la pluja i el seu trasllat a espais interiors tant a Girona com a Olot, ha aconseguit una excel·lent acollida entre el públic en les dues ciutats seu del festival. En el cas de Girona, a més, enguany el ver-MOT estrenava una nova ubicació al barri de Sant Narcís, a la plaça de l’Assumpció. Una novetat que el setè tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona i regidor de Cultura, Carles Ribas, ha valorat de “molt positiva i necessària per obrir la cultura a nous barris i evitar que quedi enclaustrada”.

L’altra novetat d’enguany, la creació del +MOT, una programació prèvia i complementària al festival pròpiament dit, també ha tingut una bona acollida entre la població local, que ha participat de la vintena d’activitats (concerts, exposicions, rutes literàries, recitals...) entorn el món de la lectura que s’han programat a Olot i Girona durant el mes de març, algunes de les quals encara tindran continuïtat fins al juny, com és el cas de l’exposició fotogràfica que munta l’escola Multifotos de Girona.

Mita Casacuberta s’acomiada amb aquesta edició i bons resultats del MOT, després de tres edicions d’exercir-ne el comissariat, precedida per David Roas el 2014. “Ha estat una oportunitat meravellosa per conèixer escriptors i escriptores de tot el món, apropar-se a un públic literari, curiós i entusiasta, i treballar amb un equip fantàstic. Llarga vida al MOT”, ha conclòs la comissària sortint.

Sobre el festival MOT

El MOT va néixer el 2014 fruit de l’esforç conjunt dels ajuntaments de Girona i Olot, amb una primera edició dedicada a la literatura fantàstica i comissariada per David Roas. El 2015 el festival es va fixar en la relació entre literatura i ciutats, mentre que l’any passat el protagonisme va ser per a les vides escrites. Des del 2015, la comissaria del MOT va a càrrec de la professora de la Universitat de Girona Mita Casacuberta.

La proximitat entre autors i lectors, l’excel·lència de les propostes i la selecció d’un tema diferent a cada edició són les característiques que marquen l’ADN del festival. L’objectiu principal del MOT és el de fomentar la lectura i la divulgació literària apropant escriptors de primera línia a un públic que cada cop transcendeix més les comarques gironines.

 

 



 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.