Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Editor de continguts

Dentistes de Girona pel Sàhara posa en marxa la segona expedició solidària als campaments de refugiats sahrauís

El segon viatge als campaments de refugiats sahrauís del projecte Dentistes de Girona pel Sàhara tindrà lloc el proper mes d'abril.

Aquesta és la segona vegada que l’expedició es desplaça als campaments per dur a terme tasques de treball humanitari en matèria de sanitat bucodental. L’any passat, durant seva primera expedició, els dentistes van atendre més de 300 persones en els de 10 dies que van estar als campaments. Enguany, la seva intenció és que l’èxit sigui encara més gran perquè viatjaran amb dos grups de treball per poder atendre més persones. Els objectius del projecte són els següents:

1. Reforçar les tasques odontològiques realitzades pels professionals sahrauís al terreny a través d’una campanya intensiva d’intervenció.

2. Enviar material odontològic fungible que permeti cobrir i atendre les necessitats bàsiques de la població refugiada durant l’any 2017.

3. Formar i compartir bones pràctiques amb els auxiliars dentals i joves professionals sahrauís.

4. Implementar i fer seguiment del Programa Preventiu Escolar de Salut Bucodental a una escola de primària dels campaments. Aquest projecte s’implementa en col·laboració amb les ONG Dentalcoop i Zerca y Lejos.

5. Fer una campanya de sensibilització a Catalunya sobre la situació humanitària als campaments de refugiats sahrauís a través de les xarxes socials i amb la difusió d’un documental realitzat durant la nostra expedició de l’any 2016.

Un any més, Dentistes de Girona pel Sàhara compta amb el suport d’ACAPS-Girona (Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí de Girona). La novetat, però, és que per a aquesta segona
expedició el projecte tindrà la col·laboració de l’Ajuntament de Celrà i l’Ajuntament de Banyoles. A més a més, i per poder fer front a les despeses que comporta la compra i enviament de material odontològic fungible i no fungible, Dentistes de Girona pel Sàhara ha posat en marxa una campanya de micromecenatge: “Necessitem la col·laboració ciutadana. No fa falta que la gent doni molts diners, amb una petita aportació econòmica ens estaran ajudant molt. A nosaltres i als sahrauís”, explica Daniel Ruiz-Giménez Coderch, coordinador del projecte.

Un documental

Properament, Dentistes de Girona pel Sàhara farà públic un documental audiovisual on expliquen com va anar l’expedició del 2016. “Amb el vídeo volem mostrar a totes les persones que ens van ajudar econòmicament per a què van servir les seves aportacions”, segons en Daniel Ruiz-Giménez. “És un documental on es veu clarament la tasca que va dur a terme Dentistes de Girona pel Sàhara al terreny. Hi apareixen totes les persones amb les quals vam treballar durant la primera expedició”, explica la Judit Saavedra, editora del vídeo. 

Tornar