Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona inicia la campanya de col·locació de caixes niu per a ratpenats i mallerengues als espais públics

Aquest dissabte al matí es farà un taller de caixes niu a la plaça de l'Assumpció coincidint amb el Mercat de La Volta.

L’Ajuntament de Girona organitza aquesta setmana un taller de muntatge de caixes niu de ratpenats i mallerengues amb l’objectiu de fomentar la presència d’aquests animals a la ciutat. L’activitat, destinada principalment al públic juvenil, tindrà lloc dissabte al matí en el marc de la 19a edició del Mercat de la Volta, que es farà a la plaça de l’Assumpció.

 

La presència de ratpenats i mallerengues ajuda a regular les poblacions de mosquits i de processionària del pi, dues de les plagues que causen més afectacions a les ciutats. El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Girona, Narcís Sastre, ha subratllat que “aquesta actuació s’emmarca dins de les accions destinades al foment de la biodiversitat en l’àmbit urbà que volem potenciar des del consistori i al control biològic de les plagues”.

 

La finalitat d’aquest taller és construir una trentena de caixes niu per a ratpenats i una dotzena per a mallerengues que s’instal·laran a diversos parcs urbans de la ciutat de Girona, com ara la mateixa plaça de l’Assumpció, els jardins d’Ignasi Bosch i Reitg, el parc del Migdia o els jardins de Fora Muralla. Els llocs han estat escollits a partir d’un estudi fet per l’associació Galanthus, que inclou un plànol d’idoneïtat dels espais de la ciutat.

 

Cada caixa, entesa com a refugi per a aquests animals, pot acollir una mitjana de 40 ratpenats o bé una parella de mallerengues amb 4 o 6 cries, respectivament. Si les caixes tenen una bona acollida per part de les espècies, se n’anirà ampliant la col·locació a diferents llocs de la ciutat. “Per fer-nos una idea de la importància d’aquests animals en el control dels mosquits, per exemple, cal tenir en compte que cadascun dels ratpenats que poden ocupar les caixes niu que ara col·locarem consumiran uns 60.000 mosquits i altres insectes cada any”, ha explicat el regidor Narcís Sastre.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.