Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona vol ser a l'avantguarda de la reivindicació de la igualtat entre dones i homes

Incorporació de la perspectiva de gènere en l'actuació municipal, atenció i suport a dones maltractades, visibilització de les dones i les seves aportacions a la ciutat de Girona i dinamització del Consell Municipal d'Igualtat de Gènere són els elements vertebradors de la actuació municipal en l'àmbit de la igualtat de gènere.

El Consell Municipal d’Igualtat de Gènere, que aglutina les diferents entitats del sector, i que organitza i coordina actuacions conjuntes en pro de la igualtat entre dones i homes, ha portat a terme més activitats que mai abans per commemorar la data simbòlica del 8 de març, Dia Internacional de les Dones: xerrades, teatres, cinefòrum, acte de la beca 8 de març i passejades. La primera tinenta d’alcaldia i regidora d’Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha dit que “els valors, les accions i les veus diverses femenines han construït i fan Girona cada dia. Les diferents activitats del Dia Internacional de la Dona reivindiquen la igualtat plena i el dret a poder tenir les mateixes llibertats sigui quin sigui el nostre sexe i identitat”. 

La tinenta d’alcaldia Sílvia Paneque s’ha mostrat orgullosa de poder participar a l’activitat de la Xarxa de Dones de Girona, que compta amb el suport del Consell Municipal d’Igualtat de Gènere, en una campanya per batejar amb nom de dones sales de diferents entitats, partits polítics, sindicats, universitats i escoles. Des de l’àrea de Drets Socials i Igualtat s’han sumat a aquesta campanya la Xarxa de Centres Cívics. Aquest any es batejaran dues sales amb nom de dona, una al Centre Cívic Pla de Palau amb la sala Anna Pagans i Gruartmoner, primera alcaldessa de la ciutat de Girona de 2002 a 2011, i l’altre al Centre Cívic de Santa Eugènia amb el vestíbul Maria Fontanet Sureda, treballadora i secretària municipal de l’Ajuntament de Santa Eugènia de Ter de 1943-1963. 

“Les dones tenen dret a la llibertat, a tenir la feina que vulguin si l’aconsegueixen per mèrits propis en igualtat d’oportunitats i a lluitar contra estereotips que avui creen situacions injustes: que les dones tinguem salaris inferiors, que tinguem poca presència en determinats sectors o que patim la lacra de la violència masclista”, ha dit Paneque. L’àrea d’Igualtat i de Drets Socials desenvolupa una intensa activitat amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones i el Servei d’Atenció Especialitzada en el Tractament de la Violència de Gènere, on equips jurídics i psicològics donen suport a dones maltractades. Aquest any, l’àrea d’Igualtat i de Drets Socials també ha obert el programa Suport a la maternitat i promoció de la resiliència infantil on una psicòloga especialitzada fa acompanyament a infants afectats per la violència de gènere. 

L’àrea d’Igualtat i Drets Socials ha incrementat la comunicació bidireccional entre ciutadania i Ajuntament, tant en el bloc que s’allotja en el web municipal com amb la recent presència a les xarxes socials més utilitzades pels gironins i gironines. Des del Twitter (@igualtat_gi) i el Facebook (Igualtat Girona) de la secció d’Igualtat de l’Ajuntament de Girona s’atenen propostes i opinions, alhora que es donen a conèixer les actuacions que es fan i es visibilitzen les eines que les gironines i gironins tenen al seu abast en pro de la igualtat. “La primera decisió que vaig prendre va ser que l’àrea d’Igualtat tingués aquest concepte el primer de tots: amb aquestes accions manifestem aquesta voluntat de ser a l’avantguarda de defensar la igualtat d’oportunitats, sigui quin sigui el seu gènere, sigui quina sigui la seva identitat”, ha conclòs Paneque. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.