Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'alcaldessa de Girona reclama al delegat del Govern de l'Estat cooperació amb projectes clau de la ciutat

Les obres del parc Central, el futur del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona o l'adquisició de l'edifici de les antigues casernes són alguns dels temes que han tractat.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el delegat del Govern de l’Estat espanyol a Catalunya, Enric Millo, s’han reunit aquest matí a l’Ajuntament de Girona en el que ha estat la primera visita institucional de Millo al consistori des que va ser nomenat en el càrrec el mes de novembre passat. La trobada s’ha portat a terme al despatx d’Alcaldia.

 

En el marc de la reunió, l’alcaldessa de Girona ha reclamat al delegat cooperació amb alguns dels projectes clau de la ciutat en els quals intervé l’Estat. Així, Madrenas ha posat sobre la taula temes relacionats amb les obres del parc Central, el futur de Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona o la cessió de les instal·lacions de les antigues casernes ubicades al carrer d’Emili Grahit per destinar-les a equipaments per a la ciutat.

 

Pel que fa a les obres del parc Central, l’alcaldessa ha explicat que ha comentat al delegat que s’està redactant una llista d’incompliments i greuges d’ADIF i dels costos de reposicions que ha hagut d’assumir l’Ajuntament , amb la intenció de presentar un futur procediment judicial per aquests greuges. “Hem pres el compromís, davant la petició del delegat, de fer una reunió prèvia amb el govern de l’Estat per mirar si aquests greuges es poden veure ressarcits d’una forma extrajudicial. Em sembla una bona opció, però si no hi ha acord mantindrem la via judicial oberta”, ha manifestat Madrenas.

 

En relació amb el futur del Parc Científic i Tecnològic, l’alcaldessa ha subratllat que Millo ha mostrat “molta receptivitat” i que s’ha compromès a treballar perquè es desencalli aquest tema. “Ha reconegut l’esforç que hem fet les administracions del territori i procurarà que hi hagi un acord en aquest període de dos mesos”, ha afirmat.

 

Per últim, sobre l’adquisició de l’edifici de les antigues casernes, Madrenas ha afirmat el següent: “Li hem proposat que a l’edifici de les casernes, al davant de la biblioteca Carles Rahola, puguem trobar alguna fórmula perquè pugui ser adquirit per l’Ajuntament, amb algun tipus de permuta, per exemple. A priori els ha semblat bona opció i estan oberts a treballar-ho perquè entenen que per la ciutat i el territori pot ser molt interessant. Seria molt important per la ciutat que aquest edifici es pogués convertir en seu de diferents equipaments”.

 

L’alcaldessa ha manifestat la bona predisposició a l’entesa del delegat i la seva voluntat de millorar les relacions entre l’Estat i l’Ajuntament, tot i que ha remarcat que “totes aquestes intencions s’han de traduir en fets”. En aquest sentit, Madrenas ha explicat que li ha demanat a Millo que l’Estat retirés els procediments i les diligències prèvies que hi ha obertes pel 9N o el recurs interposat per la sentència guanyada de les quotes de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).


 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.