Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Servei Municipal d'Ocupació destinarà més de 4 milions euros a polítiques actives d'ocupació

La primera tinenta d'alcaldia, Sílvia Paneque, acompanyada del regidor d'Ocupació, Quim Rodríguez, i de la directora del Servei Municipal d'Ocupació, Eva Fortià, ha presentat la inversió més potent a la ciutat de Girona per incentivar la creació d'ocupació: 500.000 euros d'increment respecte el 2016.

La primera tinenta d’alcaldia, Sílvia Paneque, acompanyada del regidor d’Ocupació, Quim Rodríguez, i de la directora del Servei Municipal d’Ocupació (SMO), Eva Fortià, ha indicat que “l’Ajuntament de Girona pretén que l’ocupació sigui la línia prioritària d’actuació. Els segments de població que estan a l’atur o no tenen feina han de trobar oportunitats. Això també ha d’alliberar recursos a Drets Socials. S’actua en situacions que després, d’altra manera, empitjoren. L’ajut prioritari a qualsevol situació de dificultat ha de ser una ocupació digne i de qualitat”. 

L’Ajuntament de Girona destinarà 4.125.778,98 euros a polítiques actives d’ocupació, un 13,81% més de recursos que el 2016. 600.000 euros són programa propi de l’Ajuntament, Girona Actua, que incrementa la seva dotació en 50.000 euros. A més es crea una partida destinada a inserció laboral per a persones amb discapacitats de 30.000 euros. “L’Ajuntament de Girona fa un autèntic desplegament d’esforços en el camp de l’ocupació de qualitat: hi destinem més recursos que mai abans, i també hi invertim més recursos propis que mai abans”, ha dit Paneque. 

El regidor d’Ocupació, Quim Rodríguez, ha afegit que “amb tots els programes que oferirà el servei, aconseguim arribar a tots els sectors d’edat”. El Girona Actua, a més, té la línia prioritària dels sectors de més de quaranta-cinc anys i els aturats de llarga durada. “Els recursos públics destinats a crear ocupació busquen també donar una segona oportunitat a gent que fa més de dos anys que no són en el mercat laboral”, ha dit Rodríguez. Els programes d’ocupació de l’Ajuntament de Girona tenen caràcter transversal i se’n pot beneficiar qualsevol ciutadà o ciutadana en situació d’atur o no trobar feina. Alhora, tenen objectius prioritaris per sectors d’edat. 

En les subvencions de programes subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, l’Ajuntament de Girona ha obtingut 450.000 euros de recursos més que l’any 2016, gràcies a l’esforç de l’SMO per incrementar els projectes presentats. Eva Fortià, directora de l’SMO, ha afegit que “encara queda pendent de resoldre una última convocatòria, que pot suposar l’increment de 300.000 euros més, és a dir, de 750.000 euros en total”. La directora ha explicat que els programes en ocupació de l’Ajuntament de Girona ofereixen orientació i formació, però amb l’objectiu últim d’incentivar la contractació i l’ocupació. 

La primera tinenta d’alcaldia, Sílvia Paneque, ha subratllat que “l’Ajuntament de Girona destina aquest any un 20% més de recursos per a crear ocupació”. També ha remarcat que la baixada de l’atur de llarga durada interanual, de més de 24 mesos, ha estat a l’entorn d’un 18%. A Catalunya, ha estat del 13,6% i a les comarques gironines del 12,2%. “La ciutat, amb aquesta dada significativa, marca una tendència que ens fa mirar el futur amb un optimisme prudent”, ha afegit Paneque. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.