Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

L'Auditori de Girona serà el nou escenari de la gala dels Premis Enderrock

Els XIX Premis de la Música Catalana es lliuraran el proper 9 de març a les 21 h. L'Ajuntament de Girona i el Grup Enderrock renoven el conveni que garanteix la celebració dels premis a la ciutat durant tres anys més.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, han presentat aquest matí la dinovena edició dels Premis Enderrock i de la gala de lliurament dels guardons, que se celebrarà el proper 9 de maç a les nou del vespre. L’Auditori de Girona serà el nou emplaçament del lliurament de premis, ja que permet oferir un aforament superior a l’espai que havia acollit fins ara la gala, el Teatre Municipal. 

Durant la presentació, l’alcaldessa de Girona i Lluís Gendrau han signat un nou conveni de col·laboració que garanteix la celebració dels premis durant els propers 3 anys a la ciutat. “El conveni remarca la importància de la música per a Girona i l’aposta decidida que fa la ciutat cap a la cultura en general i la música i els festivals en particular”, tal com ha destacat l’alcaldessa, Marta Madrenas, que també ha volgut remarcar que “el canvi cultural que fa uns anys que s’està esdevenint a la ciutat ha evolucionat de la mà també d’Enderrock”. 

Una altra de les novetats importants dels Premis Enderrock 2017 és el sistema de votacions populars, que passa de tenir dues rondes a tenir-ne tres. Fins al dia 31 de gener hi ha oberta la primera volta de votacions. Un cop es tanqui la ronda, es triaran 10 semifinalistes que seran els que passin a la segona volta de votacions, de la qual sortiran els tres finalistes que passaran a la tercera i última ronda.

El guanyador es donarà a conèixer durant la gala de lliurament dels Premis, i no abans com s’havia fet en les edicions anteriors. Els Premis Enderrock – Premis de la Música Catalana són els únics que es trien per votació popular, tot i que també tenen la categoria de votació de la crítica. L’any passat es van recollir prop de vint mil vots d’usuaris únics registrats a la pàgina web www.enderrock.cat 

En el marc de la presentació d’avui també s’ha donat a conèixer la nova imatge del festival, obra del dissenyador David Torrents, qui ha format part de diferents jurats internacionals i ha estat guardonat amb mig centenar de premis pels seus treballs. 

“La dinovena edició dels premis segueix evolucionant en contingut i prestigi amb una nova filosofia festiva com a acte institucional, que enguany guanya força amb la direcció escènica de Josep Maria Mestres”, ha volgut destacar Lluís Gendrau. 

Premis de la crítica 

El dia 9 de març també es lliuraran els Premis de la Crítica que ja es van fer públics a finals de desembre i que ja han premiat a Malalts del cel, de Sisa (Millor disc de l’any); Love of Lesbian amb l’àlbum El poeta Halley (Millor artista de l’any); Jo competeixo, de Manel (Millor disc pop-rock del 2016); Càntut, de Belda & Sanjosex (Millor disc de folk 2016); Chinook Wind, de Maika Makovski (Millor disc en llengua no catalana); Ós bipolar, de Quimi Portet (Millor disc de cançó d’autor), i Roba Estesa amb el seu debut, Descalces (Millor grup revelació).  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.