Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La plantada de nou arbres al passeig de la Devesa, primera actuació al parc d'aquest 2017

Les accions previstes volen donar continuïtat a les ja iniciades el 2016.

El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Girona, Narcís Sastre, ha explicat aquest matí les principals actuacions que es volen dur a terme aquest any al parc de la Devesa. La plantada de nou arbres Platanus hispanica ha donat inici a aquestes accions, que preveuen donar continuïtat a les ja iniciades el 2016.

 

D’acord amb els objectius marcats pel Govern municipal, aquest any es té pressupostada una inversió inicial d’uns 50.000 € que revertiran directament en la millora general del parc i que se sumen a les partides de manteniment ordinari.

 

Pel que fa a les actuacions paisatgístiques hi ha la previsió de plantar uns 6 plàtans més a part dels 9 que ja s’han plantat avui. “D’aquesta manera es trenca la dinàmica de més de 20 anys sense plantar cap arbre a la Devesa”, ha destacat el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre. També hi ha prevista la tala d’alguns arbres afectats majoritàriament pels fongs Ganoderma i Phellinus al coll de l’arrel. Durant aquest anys es continuaran eliminant elements obsolets, com un mòdul prefabricat situat a l’inici del passeig de la Sardana, tocant a la plaça de la Sardana.

 

Per millorar el sistema de reg i aprofitar els recursos hídrics que ofereix el parc està previst posar en funcionament pous actualment fora de servei (d’uns 5 m de diàmetre) que s’afegeixen al pou Montserrat, que ja està funcionant.

 

La millora de la il·luminació dins del parc, substituint llums existents per altres aparells més eficients; la instal·lació de bancs al passeig de la Sardana, finalitzar les autoritzacions d’aparcament del Camp de Mart, o la col·locació de papereres, són altres de les actuacions que es tenen previstes durant aquest any. Sastre ha volgut remarcar que totes aquestes actuacions tenen la funció de “posar ordre a la Devesa per tal de dignificar el parc”.


 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.