Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Concert inaugural de la 10a temporada Ibercamera Girona

Diumenge 29 de gener de 2017, a les 20 h, a l'Auditori de Girona.

10è Aniversari de la Temporada Ibercamera Girona
Després de 78 concerts programats, 38.735 localitats venudes i 591 abonaments realitzats, el proper 29 de gener s’inaugura la Temporada del 10è Aniversari consolidant una tradició musical a la ciutat i aportant contingut a l’extraordinari equipament de l’Auditori de Girona. Gràcies al suport de l’Ajuntament i de l’afició musical de Girona, la temporada ha crescut any rere any, i enguany compta amb un 12 % més d’abonaments respecte l’any passat. Per celebrar aquest Aniversari, Ibercamera Girona presenta una programació extraordinària: noms internacionals que es combinaran amb joves talents del nostre país i que interpretaran les grans obres del repertori.

Arriba el Festival Gergiev
Aquest mes de gener, torna a Catalunya el mestre Valery Gergiev. Al capdavant de l'Orquestra Simfònica del Teatre Mariinsky de Sant Petersburg, oferirà quatre concerts amb tres programes diferents, dins el marc del Festival Gergiev. En el primer, protagonitzarà el III Acte de Tristany i Isolda de Wagner, dins del Cicle d’Orquestres Internacionals d’Ibercamera, coproduït amb L’Auditori de Barcelona. Els dos següents seran actuant, per primera vegada, al costat de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. L’últim concert del Festival, serà el concert inaugural de la Temporada Ibercamera Girona. El mestre haurà actuat a Catalunya 27 vegades, 20 de les quals han estat presentades per Ibercamera.

Gergiev i la Simfònica del Teatre Mariinsky de Sant Petersburg
El mestre Valery Gergiev i la llegendària Orquestra del Teatre Mariinsky de Sant Petersburg han estat una referència al llarg d’aquests 10 anys d’Ibercamera Girona. Que el concert inaugural de la Temporada compti amb aquests artistes de prestigi és un honor per a qualsevol promotor. L’Orquestra del Mariinsky, una de les formacions musicals més antigues de Rússia, s’ha vist transformada des de l’arribada de Valery Gergiev, el 1988. A més de ser el director general i artístic del Teatre Mariinsky, actualment és Director titular de la Filharmònica de Munic. Gergiev és també un dels màxims impulsors i director del Concurs Internacional Txaikovski, plataforma de projecció de joves artistes, com és el cas del solista d’aquest concert, el jove Sergei Redkin.

Un programa que s’endinsa en el repertori rus
El programa d’aquest concert començarà amb el ritme marcial de la suite d’El conte del tsar Saltan de Rimski-Kórsakov, llibret de l’òpera del qual està basat en el conte de Alexander Pushkin. La vetllada continuarà amb la Rapsòdia sobre un tema de Paganini, una de les obres més subtils de Rakhmàninov que fa referència als 24 Capritxos per a violí sol de Paganini. La segona part, començarà amb un desconegut tresor del repertori rus, El llac encantat de Liadov, obra basada en un conte de fades rus que transcorre en un bosc tenebrós, la història està instrumentada amb reminiscències de l’impressionisme de Debussy. La vetllada finalitzarà amb les cèlebres Danses simfòniques, de Rakhmàninov, obra que escriví al final de la seva vida i que resumeix tota la seva obra compositiva, combinant també influències de la música popular russa i dels cants religiosos ortodoxos. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.